julij 22, 2023

Rogaška ob prazniku občine dobila častnega občana

V Rogaški Slatini so včeraj obeležili občinski praznik, ki ga sicer praznujejo 26. julija. Na slovesnosti so podelili naziv častni občan, dve plaketi in občinska priznanja. 

Župan Branko Kidrič je izročil priznanja letošnjim občinskih nagrajencem. (Foto: Štajerski val)

Ob praznovanju dneva občine se je župan Rogaške Slatine Branko Kidrič ozrl v minulo leto. Povedal je:

In kakšni so nadaljnji cilji?

Osrednji del dogajanja je bila pododelitev občinskih priznanj in nagrad. Branko Kidrič o letošnjih nagrajencih:

Naziva častni občan se je razveselil ustanovitelj in lastnik skupine GIC, s podjetjem GIC gradnje,  Ivan Cajzek. Predlagatelji so v obrazložitvi zapisali, da je Cajzek poleg svojega profesionalnega odnosa do podjetij, ki jih vodi, kot tudi izjemnim čutom odgovornosti do vseh zaposlenih, s katerimi timsko ustvarjajo vse uspehe, vseskozi pripaden okolju, v katerem podjetja ustvarjajo svoje prihodke. Sam je ob včerajšnji slovesnosti povedal:

Kakšni časi pa so sicer za gradbince?

In načrti v prihodnosti? Letošnji častni občan našteva:

Letos je sicer Občina Rogaška Slatina dobila šele petega častnega občana. Doslej so naziv prejeli dr. Jože Lipnik, mag. Franc But, Marjan Čuješ in Danica Zorin Mijošek.

Župan Branko Kidrič pa je ob priložnosti izročil tudi ostale nagrade, ki jih je na zadnji seji potrdil občinski svet. Izročili so dve plaketi. Ena je šla v roke ljudskemu ustvarjalcu Aleksandru Jurkoviču Naniju Poljancu. Ta je povedal:

Druge se je razveselil Nogometni klub Rogaška Slatina, katerega članska ekipa se je letos uvrstila v prvo slovensko nogometno ligo. Športni direktor Nino Ivačič razlaga:

Priznanja slatinske občine sta dobila glasbenik Rafael Zupanc - Raf in tajnica Krajevne skupnosti Sveti Florijan Veronika Ferčec. Nagrajenca sta povedala:

 Tretji prejemnik občinskih priznanj je »Sekcija ljudski pevci, planinski prijatelji« Planinskega društva Vrelec. (KK)

Galerija slik