april 19, 2024

Novo na Treh Kraljih: lokostrelstvo in bike park

V RTC Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico bo obiskovalcem ta mesec na voljo široka paleta novih aktivnosti, ki se tesno povezujejo na novo 4-sedežnico Veliki vrh. Ta pomembna pridobitev, ki je že odprta za javnost od lanskega leta, predstavlja temelj za razvoj celoletne turistične ponudbe.

Lokostrelski poligon na Treh Kraljih je eden redkih poligonov na Štajerskem, ki ima 24 3D tarč. (Foto: RTC Trije Kralji)

Adrenalinski izzivi: lokostrelstvo in kolesarski spusti
Že konec lanskega leta so v Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Jakec Trije Kralji nad Slovensko Bistrico zagnali novo 4-sedežnico Veliki vrh, to soboto odpirajo lokostrelski poligon, prihodnjo soboto, 27. aprila, pa bo zaživel še Bike park s poletno sezono vožnje z novo sedežnico in plezalno steno na Velikem vrhu, napoveduje direktor Aleš Juhart:

Odprtje lokostrelskega poligona bodo to soboto na Treh Kraljih obeležili z lokostrelskim tekmovanjem za pokal 3D, ki ga organizirajo v sodelovanju z Lokostrelsko zvezo Slovenije. Poleg tega bodo ljubitelji adrenalinskih doživetij lahko uživali v Bike parku, kjer so urejene tri proge s spusti z Velikega vrha, pojasnjuje Juhart.


Obiskovalci se lahko na treh progah preizkusijo s kolesarskimi spusti, ki so dolgi med 1.500 in 1.700 metrov. (Foto: RTC Jakec Trije Kralji)

Nova atrakcija tudi za plezalce
Na svoj račun pa bodo prišli tudi plezalci, saj je na Velikem vrhu dodana še posebna atrakcija - dve plezalni steni, ki sta prilagojeni različnim stopnjam težavnosti plezanja. To je odlična priložnost za ljubitelje vertikalnega izziva, da se preizkusijo v plezanju in premagovanju ovir na različnih nivojih spretnosti, pojasnjuje Juhart.

Vse novosti so del 3,8 milijona evrov vredne naložbe, ki jo je na javnem razpisu za vlaganja v kakovostno in trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma podporlo Ministrstvo zagospodarski razvoj in tehnologijo s ciljem prestrukturiranjea smučišča v celoletno turistično središče. (SP)


Ena od plezalnih sten na Velikem Vrhu. (Foto: RTC Jakec Trije Kralji)