junij 13, 2023

S priročnikom Polet s knjigo do boljše bralne pismenosti

Priročnik plod sodelovanja prostovoljcev, Celjskega mladinskega centra, mariborskih študentov in drugih

Polet s knjigo je naslov priročnika, nastalega v sklopu istoimenskega projekta, namenjenega ozaveščanju o bralni kulturi, bralni pismenosti in družinski pismenosti. Ciljna skupna so bili otroci in mladostniki, ki so socialno ogroženi, bodisi imajo zdravstvene ovire in se soočajo z različno invalidnostjo, imajo motnje v duševnem razvoju, ali pa so priseljenci, ki jim jezik države, v kateri bivajo, ni materni jezik.

Projekt in priročnik Polet s knjigo so predstavili na včerajšnjem dogodku v Celjskem mladinskem centru. (Foto: Celjski mladinski center)

Projekt Polet s knjigo, ki ga v celoti financira Evropska unija, je med drugim plod sodelovanja mladih prostovoljcev in Celjskega mladinskega centra. Kot pravi vodja projekta Kristjan Veber, so izvedli več aktivnosti. Med drugim:


 
Rezultat projekta Polet s knjigo je tudi istoimenski priročnik. Veber o njem pravi:



Vodja projekta Kristjan Veber. (Foto: Celjski mladinski center)

V priročniku Polet s knjigo so skupaj z mentorico izbrali devet tem, ki igrajo pomembno vlogo v otrokovem življenju. Teme in slikanice, ki so jih obravnavali v priročniku, so: mobilnost, prijateljstvo, smrt, solidarnost, digitalizacija, družina, čustva, ekologija in trajnostni razvoj ter letni časi. Kdo vse je sodeloval pri pripravi?

Priročnik je brezplačen in je na voljo v fizični in digitalni obliki, najdete ga TUKAJ. (NS)