julij 20, 2023

Šentjur bo dobil novo pošto

V Šentjurju bodo gradili novo pošto. Na Pošti Slovenije so se za selitev odločili, ker je obstoječa pošta na Mestnem trgu postala premajhna. Kdaj bo nova pošta zgrajena, še ne morejo podati informacije.

Na lokaciji, kjer bo po naših informacijah nova šentjurska pošta, so že pripravljalna dela. (Foto: Štajerski val)

Trenutno pošta v Šentjurju domuje v objektu, kjer je tudi knjižnica. A načrtovana je selitev. »Pošta Slovenije v skladu s strategijo omrežja nadgrajuje distribucijsko mrežo za prenos paketnih pošiljk in glede na predvideno nadaljnjo rast na tem segmentu povečuje kapacitete na poštah, ki opravljajo dostavo pošiljk. Iz tega naslova se predvideva gradnja večjega objekta, ki bi zadoščal tudi potrebam pisemske in paketne dostave za širše območje Šentjurja,« so nam sporočili iz Pošte Slovenije.

Dodajajo, da je sedanji objekt velik 310 kvadratnih metrov, v novem pa je predvidenih 560 kvadratnih metrov prostora, kar da bo zadoščalo potrebam pisemske in paketne dostave za širše območje Šentjurja.

Naložba je, kot so nam še sporočili, ocenjena na 1,4 milijona evrov. »O terminu selitve pošte v novi objekt trenutno še ne moremo podati informacije,« so nam še odgovorili.

Novo pošto bodo po naših informacijah zgradili v šentjurski obrtni coni Anderburg, pod trgovino VOC. (AD)