junij 19, 2023

Šmarčani so nagradili najbolj zaslužne, plaketa Francki Javeršek

V okviru petkove Šmarske noči s Štajerskim valom je občina Šmarje pri Jelšah podelila tudi občinska priznanja najzaslužnejšim občanom, društvom in organizacijam. Župan Matija Čakš je izročil plaketo občine, dve priznanji ter denarno nagrado.

Letošnji nagrajenci šmarske občine z županom Matijo Čakšem ter podžupanoma Urošem Operčkalom in Primožem Pajkom. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Najvišjo letošnjo nagrado – plaketo občine – je prejela Francka Javeršek s Kristan Vrha, predsednica in gonilna sila Društva kmetic Ajda. Vodi ga že vse od njene ustanovitve leta 1976. "Pod njenim vodstvom se učimo, urimo ter krepimo in ohranjamo prijateljstva. Ona je srce in duša našega društva," so med drugim zapisali predlagatelji v obrazložitvi.
Ob prejemu plakete nam je Francka Javeršek povedala:


Francka Javeršek Društbvo kmetic Ajda vodi že vse od njegove ustanovitve. (Foto: Štajerski val)

Priznanje občine so Šmarčani tokrat namenili Jakobu Sajku s Cerovca, za katerim je uspešnih 32 let poslovne poti v gradbeništvu, ter Knjižnici Šmarje pri Jelšah, ki je marsikaj več kot le prostor za izposojo knjig. Predstavlja tudi središče kulturnega, družabnega in izobraževalnega življenja v kraju.

Denarno nagrado, vredno tisoč evrov, je prejelo društvo Šentlok iz Šentvida, ki je v občino pripeljalo lokostrelstvo, s čimer skrbi za rekreacijo, organizira pa tudi tekmovanja z mednarodno udeležbo.

Slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo priznanj je bila v okviru Šmarske noči s Štajerskim valom – naš radio je na njej slavil svojo 70-letnico. Večerni koncert skupin Mi2, Poskočni, Kvarteta Pušeljc, Alfija Nipiča in Ansambla Stil z Damljanom Murkom je povsem napolnil ploščad pred šmarskim kulturnim domom. Foto in video utrinke najdete TUKAJ ter na našem Facebooku.

Še več o naložbah, ki so zaznamovale minulo leto v občini Šmarje pri Jelšah, ter tistih, ki jih še načrtujejo, pa izveste TUKAJ. (AD)