april 1, 2022

Stare šmarske občine (še) ne bodo podrli

Poročali smo, da je Občina Šmarje pri Jelšah vendarle odločila o usodi nekdanje občinske stavbe v središču Šmarja, ki je že nekaj let prazna in da jo bodo že kmalu podrli, na njenem mestu pa uredili park z večjim otroškim igriščem. Novica je bila prvoaprilska.

To je stavba, kjer sta nekoč domovali šmarska občinska uprava in upravna enota. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

"Spomnimo, strokovnjaki so ocenili, da je objekt, v katerem sta nekoč domovali šmarska občina in upravna enota, nevaren, ker se pogreza in nekoliko nagiba. Upravna enota je stavbo zapustila že leta 2011, leta 2019 se je iz nje izselila še občinska uprava, ki je dobila prostore v obnovljenem nekdanjem Šmarskem hramu.

Kot so sporočili iz šmarske občine, bodo stari objekt porušili, na njegovem mestu pa uredili park – delno ga bodo ozelenili, v delu pa bo večje otroško igrišče. Idejni projekt je že narejen, sledil bo razpis, zatem bo tudi znan strošek projekta in časovnica njegove izvedbe. Stari občinski objekt naj bi podrli že v maju."

Tako se je glasila novica na 1. april, dan, ko si lahko privoščimo kakšno laž. V resnici občina še ni sprejela odločitve, kdaj bo podrla nekdanji objekt občinske uprave, prav tako ne, kaj bo na tem mestu nastalo. Se pa marsikdo to sprašuje, saj je objekt že dolgo prazen. Možnosti in idej je več, pravijo v vodstvu občine, o njih pa bo odločal občinski svet. Kdaj, še ni znano. 

Povezani prispevki: 
OBČINA SE JE PRESELILA, KAJ PA BO S STARIM OBJEKTOM?