maj 31, 2023

Kozjanski park: Valeriji Slemenšek podpora sveta zavoda, odločala bo še vlada

Svet zavoda Kozjanski park je dal pozitivno mnenje k imenovanju Valerije Slemenšek za direktorico Kozjanskega parka. Za Slemenškovo je glasovalo vseh 15 članov sveta tega javnega zavoda. Zeleno luč za njeno imenovanje na čelo Kozjanskega parka mora zdaj dati še Vlada.

Soglasno so člani sveta zavoda za direktorico Kozjanskega parka imenovali Valerijo Slemenšek, k imenovanju mora zdaj soglasje dati še vlada RS. (Foto: Tanja Valenčak)

Na razpis za direktorja javnega zavoda Kozjanski park so prispele štiri vloge, vendar naj bi med prijavljenimi kandidati razpisne pogoje izpolnjevala le Valerija Slemenšek. Na korespondenčni seji sveta javnega zavoda Kozjanski park, ki je bila prejšnji teden, je Slemenškova dobila pozitivno mnenje vseh 15 članov sveta zavoda. Mnenje sveta je nezavezujiče, zadnjo besedo o imenovanju novega direktorja ima namreč Vlada Republike Slovenije.

Na Ministrstvu za naravne vire in prostor so za naš radio pojasnili, da bo imenovanje direktorja Kozjanskega parka na vladi izvedeno najkasneje do 20. junija, ko se Slemenškovi izteče polletni mandat vršilke dolžnosti direktorja. Če postopki za imenovanje direktorja ne bi bili zaključeni do izteka njenega mandata, bo potrebno za čas do imenovanja direktorja ponovno imenovati vršilca dolžnosti direktorja, so še navedli na ministrstvu. Valerija Slemenšek je v Kozjanskem parku zaposlena že več kot 26 let, od tega 15 let na vodstvenih delovnih mestih. Če jo bo Vlada potrdila, bo na položaju direktorice za mandatno obdobje štirih let. (SP)

* Valerija Slemenšek je potrditev Vlade dobila 8. 6., štiriletni mandat prevzema 9. 6. 2023.

PODOBNA VSEBINA:
Valerija Slemenšek v.d. direktorice Kozjanskega parka