avgust 19, 2020

Bistričanom zdaj vzeli še bankomat

V občini Bistrica ob Sotli so pred kratkim ukinili edini bankomat v občini, ki je bil nameščen pri trgovini šmarske kmetijske zadruge. S peticijo zdaj zbirajo podpise za njegovo ohranitev. V zadnjih letih so sicer ostali tudi že brez banke in nekaterih drugih storitev, zato pravijo, da se počutijo kot drugorazredni državljani.

Občani Bistrice ob Sotli zbirajo podpise podpore, da bi v kraju vendarle ohranili bankomat, ki je bil pri tem objektu. (Foto: Občina Bistrica ob Sotli)

"Sprašujemo se, kaj sledi ..."
Kot je za naš radio povedal župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, je bil lastnik prostora Abanke oziroma Nove KBM, ki jo je prevzela, obveščen o odstranitvi bankomata oz. o možnosti, da sam investira v nov bankomat, saj naj bi bil obstoječi bankomat dotrajan in potreben zamenjave, v banki pa za to nimajo interesa. Občani so ogorčeni in razočarani, župan pa je med drugim na ministrstvo za gospodarstvo in direktorat za regionalni razvoj naslovil dopis, v katerem je izpostavil:

V Bistrici ob Sotli se sprašujejo, kaj sledi. V zadnjih letih so namreč ostali brez marsikatere storitve:

„Podeželske občine ne morejo prevzemati stroškov za najosnovnejše storitve in potrebe občanov, ki so v večjih in bogatejših okoljih samoumevne,“ je prepričan Debelak. Na spletu so Bistričani zagnali peticijo, kjer zbirajo podpise za ohranitev bankomata v občini, s tem pa zagotovitev, kot pravijo, osnovnih življenjskih pogojev za občane, še posebej starejšo populacijo. (NS)