junij 22, 2023

V Kozjem odprli prizidek vrtca Zmajček

V Kozjem so se včeraj razveselili odprtja novega prizidka vrtca Zmajček Kozje. V novih prostorih bo občina pod eno streho omogočila varstvo vseh predšolskih otrok v občini Kozje. Naložba je bila vredna slab milijon evrov.

Prizidek k vrtcu ima dva oddelka. (Foto: Radio Štajerski val)

Za dva nova oddelka otrok
Dodatni prostori v novem prizidku Vrtca Zmajček Kozje bodo zaradi povečanega števila vpisa otrok in posledične prostorske stiske zelo dobrodošli. Prizidek, ki ga je občina Kozje začela graditi v lanskem letu, ima dva oddelka za dve različni starostni skupini in lahko sprejme 24 otrok. Z dodatnimi vrtčevskimmi prostori želijo zagotoviti varstvo vsem predšolskim otrokom v občini Kozje, je ob odprtju nove pridobitve z zadovoljstvom povedala županja Milenca Krajnc.


Prostori skoraj ničenergijskega prizidka vrtca Zmajček Kozje so svetli, moderni, opremljeni z naravnimi materiali in se z veznim hodnikom povezujejo z že obstoječemi prostori vrtca. Naložba je skupaj z opremo stala skoraj slab milijon evrov, od tega je občina na razpisu pridobila 80 tisoč evrov iz EKO sklada, preostalo je plačala iz občinskega proračuna.
Odprtja in ogleda novih prostorov vrtca se je udeležilo tudi veliko občank in občanov Kozjega. (Foto: Radio Štajerski val)

Zdaj na treh lokacijah, v jeseni na eni
Odprtje novega prizidka vrtca je vesel dan za kraj, je na odprtju dejal ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek. "V Vrtcu Zmajček Kozje imamo trenutno 110 otrok v sedmih skupinah. Do lanskega šolskega leta smo imeli v vrtcu pet skupin otrok, kolikor je tudi igralnic v obstoječem vrtcu. Že v lanskem šolskem letu je med letom ostalo izven vrtca večje število manjših otrok, ki v septembru še niso dopolnili 11 mesecev. Zato smo ob pomoči občine Kozje uredili igralnico za dodatno, šesto skupino v Večnamenskem centru Kozje. Hkrati pa je občina takoj pristopila k pripravi projekta za izgradnjo prizidka v vrtcu. V letošnjem šolskem letu je bilo vseh šest skupin polnih že septembra, zato smo v februarju uredili še igralnico za sedmo skupino v praznem občinskem stanovanju. Ker je delo na treh lokacijah zelo zahtevno smo zelo veseli, da je izgradnja prizidka z dvema dodatnima igralnicama potekala zelo hitro in bomo imeli že v naslednjem šolskem letu vse skupine na isti lokaciji," je o novi pridobitvi za Štajerski val dejal ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek.
V prizidku vrtca sta urejeni dve igralnici za dve različni starostni skupini s spremljevalnimi prostori. (Foto: Radio Štajerski val)