junij 16, 2022

V kaj bodo spremenili staro pošto v Kozjem?

V Kozjem bodo dobili center za vseživljenjsko učenje, medgeneracijsko druženje, ohranjanje zgodovine in promocijo turizma. Občina ga bo uredila v prostorih stare pošte v središču starega trškega jedra Kozjega. Prenovljen objekt naj bi z novimi vsebinami zaživel v jeseni.

Objekt stare pošte bo z ureditvijo centra za vseživljenjsko učenje, medgeneracijsko druženje, ohranjanje zgodovine in promocijo turizma dobil lepšo podobo in nove vsebine. (Foto: občina Kozje)

Županja občine Kozje Milenca Krajnc je prejšnji teden z direktorjem podjetja Ges d. o. o., Jožetom Hartom podpisala pogodbo za ureditev projekta Ohranjanje zgodovine v trgu Kozje. V sklopu projekta bosta urejena večnamenski medgeneracijski prostor in razstavni prostor v prostorih stare pošte v Kozjem, napoveduje županja in dodaja, da bo v centru zagotovljen primeren prostor in oprema za vzpodbujanje zdravega in aktivnega življenjskega sloga starejših občanov.

Ureditev centra za vseživljenjsko učenje, medgeneracijsko druženje, ohranjanje zgodovine in promocijo turizma bo po navedbah županje vplivala tudi na trajnostni razvoj turizma, razvoj okolju prijaznega gospodarstva, zmanjšanje brezposelnosti in večjo kakovost življenja za vse generacije. Projek je vreden približno 98 tisoč evrov. Dela bodo po navedbah županje začeli izvajati takoj po odobritvi sredstev iz sklada Evropskega regionalnega sklada, ki naj bi za naložbo prispevalo 59 tisoč evrov. Končana bodo v jesenskih mesecih. (SP)