december 23, 2022

V Laškem bo za 4 milijone evrov nove kanalizacije

V Laškem so tik pred koncem leta podpisali pogodbo za pomemben in finančno zajeten projekt na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Gre za izgradnjo kanalizacijskega sistema v več delih občine.

Podpis pogodbe za izvedbo projekta, od leve proti desni, direktorica AGM Maja Gerčar Špitalar, župan v odhajanju Franc Zdolšek, novoizvoljeni župan Marko Šantej in direktor podjetja Hidroplanum Matej Solina. (Foto: Radio Štajerski val)

Pogodbo je z izvajalcema del, predstavnikoma podjetij AGM in Hidroplanum, podpisal župan občine Laško v odhajanju Franc Zdolšek. Dejal je:



Po Zdolškovih besedah se bo projekt začel takoj po novem letu, v januarju, končal pa se bo oktobra prihodnje leto. Delovni stroji bodo brneli na petih lokacijah v laški občini, največ del pa bodo opravili v naselju Strmca. V tej, prvi fazi projekta, bodo z izgradnjo več kot 6 kilometrov novih kanalizacijskih vodov dosegli nekaj več kot 93-odstotno priključenost gospodinjstev na kanalizacijsko omrežje. Nato pa:



Na podpisu pogodbe za izvedbo projekta „Odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju Savinje – Občina Laško 1. faza“, je bil tudi novoizvoljeni laški župan Marko Šantej, ki je o projektu dejal:



Dodajmo še, da bo nad izvedbo projekta že bdela nova občinska uprava. Ustanovana seja novega občinskega sveta občine Laško bo namreč 4. januarja, ko bo kot župan zaprisegel Marko Šantej. (NS)