april 25, 2020

V Podčetrtku in Rogaški novi vila bloki

Slatinsko podjetje GIC Gradnje je v Podčetrtku začelo gradnjo dveh vila blokov, v katerih bo skupaj 20 sodobnih stanovanj. Vseljiva bodo predvidoma do prihodnje pomladi. Nova vila bloka načrtujejo tudi v Rogaški Slatini.

Novi bloki v Podčetrtku bodo zrasli na zemljišču med trgovino Kea in Večnamensko športno dvorano Podčetrtek. (Foto: GIC Gradnje)

Stanovanja v Podčetrtku maja 2021
Podjetje GIC Gradnje iz Rogaške Slatine bo v Podčetrtku zgradilo dva manjša vila bloka s skupno 20 stanovanji, v enem bloku bo 12, v drugem pa 8 stanovanj. "Gradimo sodobna in lepa stanovanja, ki bodo klimatizirana in opremljena z dvigali. Razporeditev in design sta primerna izjemni lokaciji in trenutnim trendom. Stanovanja bodo različnih velikosti, od enosobnih do velikih večsobnih stanovanj," razlaga direktor GIC Gradenj Ivan Cajzek in dodaja, da so si za izgradnjo blokov v Podčetrtku prizadevali že več let:


Vsa stanovanja bodo namenjena prodaji, torej za trg. "Natančno ceno bomo oblikovali v naslednjih nekaj dneh, predvidoma v prvih dneh maja, ko bomo izdelali tudi prodajne pogoje. Cena bo različna, med drugim bo odvisna od velikosti, etaže in lege stanovanja," razlaga Cajzek. Pričakuje, da bo gradnja v Podčetrtku potekala približno leto dni in da bodo stanovanja vseljiva do 1. maja prihodnje leto.

Takšna bosta nova stanovanjska bloka v Podčetrtku. (Foto: GIC Gradnje)

Še letos začetek gradnje v Rogaški Slatini 
Gic Gradnje nova stanovanja načrtuje tudi v Rogaški Slatini, na Prvomajski ulici, kjer pa je projekt še v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja. "Projektiramo dva manjša vila bloka na izjemni lokaciji, kjer smo kupili zemljišče v lanskem letu. Vendar je na tej lokaciji projekt še v nastajanju, saj smo v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja," razlaga Cajzek in dodaja, da bo v dveh manjših vila blokih skupaj na voljo 13 modernih stanovanj. Pričakuje, da bo gradnja stekla že v letošnjem letu. Podjetje GIC Gradnje, ki velja za enega največjih slovenskih gradbincev, ima sicer odprtih še niz drugih projektov po vsej državi in širše, podrobneje o tem TUKAJ. (SP)

Bloka v Rogaški Slatini bosta zrasla v neposredni bližini središča mesta. (Foto: GIC Gradnje)