april 24, 2021

V Šentjurju svečana akademija preko spleta

Šentjurska mestna krajevna skupnost je po tem, ko je lani zaradi epidemija svečano akademijo odpovedala, letos prireditev posnela. Podelili so tudi nagrade.

Najvišje priznanje Mestne KS Šentjur, kipec svetega Jurija, je prejel zgodovinar Igor Grdina. Snemanja prireditve se ni mogel udeležiti, zato mu bodo nagrado podelili naknadno. (Foto: Jure Godler)

Lani je tradicionalna svečana akademija Mestne skupnosti Šentjur zaradi epidemije odpadla, letos pa se je preselila na splet. Sinoči so se spomnili na postorjeno v minulem letu – med drugim so modernizirali cestni odsek na Botričnici in sofinancirali ureditev kolesarske povezave od zdravstvenega doma v Šentjurju do Hruševca – ter se ozrli k načrtom. Tako jih čaka ureditev dela Ulice Kozjanskega odreda pri Akvoniju, kasneje bodo uredili še ulico Pod rebrami. Prej pa jih čaka ena večjih naložb – gradnja krožišča pri OŠ Franja Malgaja v Šentjurju. Župan Marko Diaci je izpostavil še, da je pričakovati napredek pri projektu, ki ga Šentjurčani težko pričakujejo že več let – navezovalni cesti med Dramljami in Šentjurjem, ki bi razbremenila prometno močno obremenjeno središče kraja. Država je namreč po županovih besedah izbrala projektanta, ki bo projektiral cesto in uredil potrebno dokumentacijo.

So pa na sinočnji akademiji podelili tudi priznanja. Priznanja z denarno nagrado so podelili diamantni maturantki splošne mature Zali Gazvoda ter diamantnima maturantkama poklicne mature Sari Vehovar in Ani Zeme. Listino Mestne skupnosti Šentjur je prejela Vokalna skupina Glasovir, za izjemne dosežke v 20-letnem delovanju, ki obsega tudi organizacijo Večera pod Ipavčevo lipo in božičnega koncerta. Osrednje priznanje, kipec svetega Jurija, pa je prejel ddr. Igor Grdina, zgodovinar, literarni zgodovinar in dramatik, ki proučuje šentjursko družino skladateljev Ipavcev, v letošnjem Letu Josipa Ipavca pa je izšla njegova knjiga o tem skladatelju Slovenski Mozart. (TMG)

Galerija slik