avgust 20, 2022

V Škalcah v prometni nesreči umrl rolkar

Sinoči je v naselju Škalce v prometni nesreči zaradi hudega padca umrl 35-letni voznik električne rolke. Zaščitne čelade med vožnjo ni uporabljal. To je že trinajsta smrtna prometna nesreča v tem letu na območju Policijske uprave Celje.

Po izkušnjah slovenske policije je imelo 40% poškodovanih uporabnikov lahkih motornih vozil poškodbe glave, zato priporočajo uporabo varnostne čelade. (Foto: Pixabay)

Včeraj okoli 20. ure se je v Škalcah v občini Slovenske Konjice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, je 35-letni moški med vožnjo z lahkim motornim vozilom – električno rolko po klancu navzdol padel in z glavo močno udaril ob tla. Zaščitne čelade med vožnjo ni uporabljal. Uporaba varnostne čelade je po trenutni zakonodaji sicer obvezna le za vse udeležence do 18. leta. Policisti pa uporabo primerne zaščitne čelade priporočajo vsem uporabnikom  lahkih motornih vozil razen uporabnikom invalidskih vozičkov, ki tudi sodijo v to skupino. „Dosedanje izkušnje kažejo, da je imelo kar 40% poškodovanih uporabnikov lahkih motornih vozil poškodbe glave. Primerna čelada, ki zaščiti glavo pod vsemi možnimi koti, nas lahko obvaruje hude telesne poškodbe, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje in celostno rehabilitacijo. Zato jo uporabljajmo!,“ navajajo na policiji. Na našem območju so letos že obravnavali smrtno prometno nesrečo voznika lahkega motornega vozila. Marca je namreč na območju Ljubnega ob Savinji umrl voznik e-skiroja. Sinočnja smrtna prometna nesreča je že trinajsta v tem letu, na območju Policijske uprave Celje, še dodajajo. (SP)