oktober 23, 2022

V vili v celjskem središču bodo oskrbovana stanovanja

Vila na Vodnikovi ulici v Celju bo dobila novo vsebino. Celjska občina jo bo prenovila in v njej uredila oskrbovana stanovanja.

Projektant, podjetje Studio list iz Celja, in celjska enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine sta v procesu projektiranja ohranila elemente varovanja kulturne dediščine. (Foto: MOC)

Z vilo na Vodnikovi ulici 14 upravlja družba Nepremičnine Celje, ki je sicer v stoodstotni lasti celjske občine. S celjske občine so sporočili, da so pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo. Vilo bodo preuredili v večstanovanjski objekt z javnimi najemnimi stanovanji. Na voljo bo 12 oskrbovanih stanovanj, v katera se bodo upravičenci lahko vselili v začetku leta 2024. Na celjski občini računajo, da bi se dela, potem ko bo izbran izvajalec gradbenih del lahko začela v začetku prihodnjega leta. Rekonstrukcija objekta za zagotavljanje javnih najemnih stanovanj in zahteve projektiranja iz naslova varovanja kulturne dediščine predstavljajo izziv tudi pri zagotavljanju ustreznih virov financiranja. Družba Nepremičnine Celje je nekaj več kot milijon in 90 tisoč evrov zagotovila z uspešno prijavo na javni razpis iz Načrta za okrevanje in odpornost, ki ga je objavilo Ministrstvo za okolje in prostor. Za zaključeno finančno konstrukcijo pa poleg lastnih sredstev družba kandidira tudi za sredstva iz finančnih inštrumentov Sklada skladov. (NS)