julij 19, 2023

Bivalna enota VDC v Konjicah že ima prve stanovalce

V Slovenskih Konjicah so dobili izjemno dobrodošlo novost za odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju - bivalno enoto. Pred dnevi je dobila prve stanovalce.

 

 

Notranjost novega objekta (Foto: VDC Šentjur)

Varstveno delovni center (VDC) Šentjur ima že dolgo v Slovenskih Konjicah svojo enoto, v kateri izvajajo socialno-varstveno storitev varstvo, vodenje in zaposlitev pod posebnimi pogoji in institucionalno varstvo za odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Vključuje občane občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče. Zdaj so dobili še bivalno enoto, v njej bodo lahko stanovalci živeli samostojno življenje, a hkrati imeli vso pomoč in podporo, ki jo potrebujejo. 

Na voljo so štiri dvoposteljnje in tri enoposteljne sobe ter spremljajoči prostori. Skoraj vsa mesta se bodo zapolnila v naslednjih dneh, pravi vodja konjiške enote VDC Minka Jazbinšek:

V objektu so poleg sob še vsi potrebni spremljajoči prostori. Investicija je stala okoli 1,2 milijona evrov. Jazbinškova ob tem dodaja:

Objekt je izjemno dobrodošel, saj v Sloveniji tovrstnih nastanitev močno primanjkuje. Tako so dolge tudi čakalne liste za sprejem. Podrobneje o tem smo ob podpisu pogodbe za bivalno enoto v Slovenskih Konjicah spregovorili tudi z direktorjem VDC Šentjur Leonom Štembergerjem, preverite TUKAJ. Šentjurski VDC ima sicer bivalno enoto tudi na Podplatu, v načrtih je še takšna enota v Šentjurju. (ViP)
Tako je novi objekt izgledal med gradnjo (Foto: VDC Šentjur)Tako je novi objekt izgledal med gradnjo (Foto: Štajerski val)