avgust 11, 2023

Veterinar: Ne pustite, da se živali sprehajajo med kupi odpadkov!

Tudi živali morajo imeti zagotovljeno neoporečno vodo.

V katastrofalnih poplavah so bile prizadete tudi živali. Na območju Savinjske doline, ki spada pod okrilje Veterine Mozirje, na srečo, veliko intervencij, ko so morali pred vodno ujmo reševati živali ni bilo. Kaj pa svetujejo lastnikom živali zdaj, ko se zaradi čiščenja posledic vodne ujme povsod pojavljajo kupi odpadkov, tudi nevarnih?

Med kupi odpadkov so lahko tudi nevarni, ob tem pa so naplavine lahko napojene tudi z različnimi kemikalijami, ki lahko živalim škodujejo. (Foto: splet)

Pogovarjali smo se z direktorjem Veterine Mozirje Jožetom Podmeninškom, ki nas je razveselil z dobro novico, da dvomesečni teliček, ki so ga včeraj, po skoraj tednu dni, rešili izpod ruševin gospodarskega poslopja v Lučah, dobro okreva. Podmeninšek nam je povedal:



Telička Gomzija so izpod ruševin rešili po skoraj tednu dni. (Foto: Slovenska vojska)

Jožeta Podmeninška smo povprašali tudi, ali so imeli sicer veliko intervencij, ko so morali zaradi poplav reševati živali. Dal je med drugim tudi nekaj nasvetov, na kaj naj bodo pozorni lastniki domačih živali, ko se v okolju kopičijo odpadki, tudi nevarni, po čiščenju zaradi poplav. Prisluhnite mu v spodnjem posnetku, z njim se je pogovarjala Nina Slak. (NS)