april 6, 2024

Eva Perlič oživlja graščino Oplotnica s kavarno in vinoteko

V graščini Oplotnica bo ta konec tedna zaživela nova vinoteka, ki bo dodala piko na i turistični ponudbi kraja. Po zaslugi Oplotničanke Eve Perlič bo vinoteka in kavarna Magdalenca predstavila široko paleto okusov lokalnih vin in kulinarike.

Eva z partnerjem Žanom pred graščino Oplotnica. (TIC Oplotnica)

Nova turistična ponudba v graščini Oplotnica
V graščini Oplotnica se obeta vznemirljiv vikend, saj bo vrata odprla vinoteka, ki bo poživila turistično ponudbo kraja. Eva Perlič, Oplotničanka in nova najemnica, je kot edina kandidatka uspela na razpisu občine Oplotnica za najem poslovnega prostora. Ob izpolnjenih pogojih je občina z njo podpisala najemno pogodbo za določen čas. Vinoteka Magdalenca, kot se bo imenovala, bo odprta vsak dan v tednu in bo goste razvajala z izbranimi vini ter kulinaričnimi dobrotami. Poleg tega bo sodelovala z lokalnimi vinarji in ponudniki, ter organizirala degustacije in pogostitve za poroke in druge dogodke, napoveduje Eva Perlič.

Na otvoritvi vinoteke se bodo tudi najmlajši gostje imeli čudovito,napoveduje Perličeva. Pripravljene bodo številne zabavne aktivnosti, kot so poslikave obraza, napihljiva igrala in okusne sladice. Poleg tega pa bodo obiskovalci lahko brezplačno uživali v hrani, ki jo bo kuhar pripravljal kar pred njihovimi očmi v živo kuharsko predstavo.


Župan Oplotnice Matjaž Orter in Eva Perlič ob podpisu najemne pogodbe za poslovni prostor vinoteke. (Foto: Občina Oplotnica)

Magdalenca: središče družabnih dogodkov
Z otvoritvijo vinoteke se v graščini Oplotnica odpira novo poglavje v turistični zgodbi kraja. Arina Pušnik iz TIC-a Oplotnica je prepričana, da bo Magdalenca s svojo široko ponudbo in prijazno atmosfero postala središče družabnega življenja v kraju. Poleg tega pa so v graščini Oplotnica še druge turistične možnosti za zanimiva doživetja gostov, izpostavlja Pušnikova.

Pušnikova poudarja pomen sodelovanja med vsemi deležniki v turizmu za razvoj kraja, saj turizem ne pozna meja. Glede na ponudbo graščine izpostavlja: "V graščini Oplotnica so možne tudi poroke, trenutno beležimo civilne poroke, vendar bi bile izvedljive tudi cerkvene, saj je čudovita kapela v prvem nadstropju graščine, ki jo krasijo najlepše štukature na stropu v tem delu države, posvečena. V soboto bo v graščini tudi dan odprtih vrat, in sicer od 14. do 16. ure, ko si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali omenjeno kapelo. Poleg tega bodo na ogled nove razstave, med drugim "Pohorski grabni" slikarja in umetnika Iva Brodeja iz Šentjurja ter "Pražnja pohorska oblačila" razstavljavca Folklorna skupina Jurij Vodovnik iz Skomarja. V graščini v sodelovanju s posamezniki in društvi organiziramo razstave, tako da je vsak obisk vedno edinstven in zanimiv." Dodaja še, da se bo dogajanje v graščini nadaljevalo v nedeljo z dramsko igro z naslovom "Užitkarji", ki se bo začela v dvorani Rudija Žnidariča Oplotnica ob 16. uri. (SP)

Galerija slik