maj 6, 2023

Med Rogaško in Podčetrtkom s kolesom

V občinah Podčetrtek in Rogaška Slatina je po zimskem premoru konec aprila znova začel delovati sistem izposoje koles »Mobilno Obsotelje«. Na desetih lokacijah je skupaj na voljo 43 koles. Letošnja novost so štiri dodatne postaje za izposojo v Rogaški Slatini, v Podčetrtku ob tem uvajajo tudi izposojo gorskih koles.

V novi sezoni avtomatiziranega sistema za izposojo koles je v občini Rogaška Slatina na voljo sedem postaj za izposojo koles, v Podčetrtku pa tri. (Foto: Radio Štajerski val)

V Rogaški širijo postaje in vabijo na Bobrovo bicikliranje
V občinah Rogaška Slatina in Podčetrtek lahko najamete kolo in tako na zdravju in okolju prijazen način odkrivate lepote Obsotelja. V sklopu javnega samopostrežnega dostopa do koles »Mobilno Obsotelje« je domačinom in turistom na voljo 43 koles, od tega 35 navadnih in 8 električnih koles. Uporabniki si lahko kolesa izposodijo na desetih lokacijah. Direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Dino Markovinovič pravi, da so v njihovi občini obstoječim šestim postajam letos dodali štiri nove postaje, in sicer pri krožišču za objektom Medical center, pri Grand hotelu Rogaška, v Športnem centru Rogaška Slatina in na parkirišču P+R. Glede na izkušnje preteklih let Markovinovič z zadovoljstvom ugotavlja, da se število uporabnikov in izposoj z leti povečuje:

In kaj je potrebno storiti, če si želimo sposoditi kolo?

V občini Rogaška Slatina je sicer na voljo 22 kilometrov kolesarskih stez, gradijo pa tudi nove. Za promocijo kolesarjenja letos organizirajo 2. Bobrovo bicikliranje, ki letos prinaša zanimivo novost - vzpon na Boč, napoveduje Markovinovič.

 
Za izposojo kolesa v sistemu »Mobilno Obsotelje« se treba registrirati preko mobilne aplikacije Mobiln.si. (Foto: Radio Štajerski val)

V Podčetrtku na voljo tudi gorska kolesa
Novost za ljubitelje kolesarjenja se z novo sezono obeta tudi v Podčetrtku, ki z razvejanim kolesarskim omrežjem prav tako velja za kolesarjem prijazno občino. Direktor TURIZMA Boštjan Misja ob samopostrežnem sistemu izposoje koles »Mobilno Obsotelje” letos napoveduje tudi uvedbo izposoje gorskih koles:

Tudi v občini Podčetrtek ugotavljajo, da je izposoja koles še posebej priljubljena med turisti, razlaga Misja:

Sistem izposoje koles bo deloval predvidoma do prve polovice novembra. Cene izposoje ostajajo nespremenjene, saj kot pravi Misja, cilj ni ustvarjanje dobička temveč promocija destinacije, trajnostne mobilnosti in vsakdanje rekreacije. Koliko je treba odšteti izposojo koles, preverite na spletni strani občine Podčetrtek in občine Rogaška Slatina. (SP)

(Foto: Radio Štajerski val)