avgust 6, 2023

Zveza prijateljev mladine Slovenije na pomoč po poplavah

Kako lahko pomagate tudi vi?

Zveza prijateljev mladine Slovenije s svojimi 112 članicami po vsej državi želi pomagati ljudem, ki so jih prizadele poplave in se soočajo s hudo stisko. Nanje se je obrnilo že veliko ljudi, pravijo in dodajajo, da še več prošenj pričakujejo v naslednjih dneh.

Nesebična pomoč gasilcev in enot za reševanje na terenu je neprecenljiva. A za sanacijo poplav in plazov bo potrebne še veliko solidarnosti. Zveza prijateljev mladine Slovenije poziva vse, da pomagate, če lahko. (Foto: PGD Mengeš)

Mozirje, eden od najbolj prizadetih krajev ob porečju Savinje (Foto: Slovenska policija)

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije vse, ki lahko pomagajo, prosijo, da prispevajo za pomoč prizadetim družinam. Vsa zbrana sredstva in material bodo neposredno namenili tistim, ki so najbolj prizadeti in potrebujejo nujno pomoč. „Vsak prispevek bo omogočil lažje premagovanje težav ter ustvarjanje varnega in stabilnega okolja za življenje prizadetih v poplavah,“ so zapisali.

Pomagate lahko (tako pravne kot fizične osebe) tako, da denarni prispevek nakažete na TRR:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

SI56 6100 0000 3512 232 sklic: SI00 245021 koda: CHAR Namen: neurje

Sredstva zbirajo tudi preko SMS sporočil. Če lahko pomagate, pošljite SMS s ključno besedo ENOSRCE5 na številko 1919 in tako boste prispevali 5 evrov.

Poleg finančnih prispevkov, na sedežu ZPMS, na Dimičevi 9 v Ljubljani, zbirajo tudi materialne donacije, predvsem vse za osebno higieno, čistila, pralne praške in hrano z daljšim rokom uporabe. Pred dostavo vas prosijo, da pokličete na telefonsko številko 01/239-67-20.

Društvo prijateljev mladine Mojca Novo Mesto, ki upravlja s počitniškim Taborom Mojca v Dolenjskih Toplicah, ob tem brezplačno ponuja vse svoje kapacitete in prostovoljce za skrb in pomoč vsem otrokom iz najbolj ogroženih območij ter tistim, katerih starši so zaradi intervencij v poplavah trenutno zadržani in ne morejo skrbeti zanje.
Tabor Mojca je na voljo že od danes, 6. avgusta. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo brezplačno nudil varen in spodbuden prostor za otroke, kjer bodo lahko preživeli čas v prijetni družbi ter se udeležili raznolikih aktivnosti. Njihov skupni cilj je, kot še sporočajo, omogočiti toplino, ljubezen in skrb tistim, ki zaradi težkih življenjskih okoliščin potrebujejo prav posebno pozornost.

Vse informacije o taboru ter prijave so mogoče na elektronskem naslovu dpm.mojca1@siol.net ali na telefonski številki 041 643 969.