marec 5, 2019

Na Vojniškem dobili družinskega zdravnika, pediatra še ne

Na Vojniškem so z marcem dobili novega zdravnika družinske medicine. Gre za dobrodošlo novost, vendar pa si Vojničani želijo še, da bi ponovno dobili pediatra. Rešitev, kot kaže, še ni blizu.

Na Vojniškem so z marcem dobili novega zdravnika družinske medicine. Gre za dobrodošlo novost, vendar pa si Vojničani želijo še, da bi ponovno dobili pediatra. Rešitev, kot kaže, še ni blizu.

Zdravstvena postaja Vojnik je bila leta 2017 deležna večjih posodobitev. (Foto: Občina Vojnik)

S prvim marcem so v Zdravstveni postaji Vojnik, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Celje, dobili kadrovsko okrepitev. Delati je začel novi zdravnik družinske medicine. Kot je vojniškim svetnikom na zadnji seji občinskega sveta pojasnila direktorica celjskega zdravstvenega doma Alenka Obrul, bo polovico delovnega časa delav v zdravstveni postaji, polovico pa v vojniškem domu starejših. Dodatni zdravnik na Vojniškem je pomembna pridobitev, vendar pa si, kot so Obrulovi povedali svetniki, Vojničani želijo, da bi znova imeli tudi pediatra. Zdravnica pediatrije je, kot smo že poročali, zdravstveno postajo zapustila lani jeseni in odslej dela v Celju. Obrulova na to odgovarja:

Starši z Vojniškega bodo otroke tako k pediatru vsaj še nekaj časa vozili v sosednjo občino. Obrulova pri tem izpostavja prednosti obravnave otrok v Celju:

Obrulova ob tem pravi, da je za primarno zdravstveno oskrbo na Vojniškem dobro poskrbljeno. Izpostavlja vlaganja v Zdravstveno postajo Vojnik v zadnjih petih letih:

Zdravstveni dom Celje je sicer konec lanskega leta in v začetku letošnjega precej vlagal tudi v Zdravstveno postajo Dobrna, kjer so energetsko sanirali podstrešje in zamenjali okna. Letos jih bo najbolj zaposlovala 3,5 milijona evrov vredna naložba v Zdravstvenem domu Celje. Gre za ureditev prostorov v stavbi na Gregorčičevi ulici nasproti zdravstvenega doma, kjer bodo med drugim novi prostori za fizioterapijo. (NS)