april 24, 2024

Dom upokojencev v Rogatcu: Korak k boljši oskrbi starejših

Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah je s slavnostnim odprtjem nove dislocirane enote v Rogatcu stopil korak naprej v izboljšanju oskrbe starejših. Novi dom bo nudil domovanje 32 stanovalcem, hkrati pa tudi možnost začasnih sprejemov in dnevnega varstva. Naložba je v celoti stala približno 4 milijone evrov.

Ob prerezu slavnostnega traku so bili prisotni direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel, župan Rogatca Martin Mikolič, predstavnica ministrstva za solidarno prihodnost in bodoča stanovalka doma. (Foto: Radio Štajerski val)

Nova enota bo razbremenila osrednji dom v Šmarju pri Jelšah
Ob skupnih prizadevanjih države, Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah in občine Rogatec je nov dom upokojencev zrasel ob stanovanjskih blokih v Hofmanovi ulici. Direktorica doma Gordana Drimel je ob odprtju poudarila, da je nova enota doma v Rogatcu velika pridobitev. Z novimi kapacitetami bodo razbremenili osrednji dom upokojencev v Šmarju pri Jelšah ter dvignili kakovost bivanja, razlaga Drimlova:

Dom v Rogatcu bo omogočal bivanje 32 stanovalcem, nudil bo tudi možnost začasnih sprejemov in dnevnega varstva, kar bo olajšalo breme svojcem in družinam ter omogočilo oskrbovancem, da ohranijo povezavo s svojim okoljem, pravi Drimlova.

V novi enoti bo zaposlenih 12 oseb, pri čemer bo del ekipe premeščen iz centralnega doma v Šmarju pri Jelšah, nekaj pa je novo zaposlenih. Cene oskrbnin bodo enake kot v matičnem domu, nekoliko dražje pa bo bivanje v nadstandardnih sobah.
 
Direktorica šmarskega doma upokojencev Gordana Drimel pravi, da je bila izgradnja doma zaradi zahtevnih razmer na trgu gradbeništva velik organizacijski zalogaj. (Foto: Radio Štajerski val)

Starejši bodo lahko ostali v domačem okolju
Župan občine Rogatec Martin Mikolič je pozdravil odprtje novega doma upokojencev, za katerega so si v Rogatcu prizadevali že več let. Ta korak predstavlja mejnik v lokalni skupnosti, saj bodo lahko še bolje skrbeli za starejše, je prepričan. "Zahvala gre vsem, ki so delali na tem projektu in omogočili, da danes lahko slovesno odpremo vrata novega doma," je dejal Mikolič.

Mikolič je poudaril, da je nov dom korak k boljši oskrbi, ki je za njihove občane izjemnega pomena:



Župan Martin Mikolič ob odprtju naložbe, za katero so si na občini prizadevali več let, ni skrival zadovoljstva. (Foto: Radio Štajerski val)

Doslej so že prejeli 25 vlog za bivanje v domu, kar je lep odziv občanov, razlaga Mikolič in dodaja, da prve stanovalce pričakujejo po 1. maju:

Naložba v nov dom upokojencev v Rogatcu je skupaj z dokumentacijo in zemljiščem stala približno 4 milijone evrov,  večino je preko nepovratnih sredstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru pobude React-EU financirala Evropska unija, ostalo pa sta prispevala občina Rogatec in Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah. (SP)
V enoti Rogatec bo za 32 oskrbovanscev skrbelo 12 oseb. Poleg standardnih storitev bo stanovalcem na voljo zdravstvena ambulanta, fizioterapija, frizerski salon in pedikura, prav tako domska kapelica. (Foto: Radio Štajerski val)

PODOBNE VSEBINE:
V Rogatcu začenjajo gradnjo doma starejših