marec 4, 2023

ISKRA MESECA FEBRUARJA je nastala v kuhinji

Dobili smo drugo iskro meseca v letu 2023. V februarju ste poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani z glasovanjem izbrali štiri tedenske zmagovalne izjave. In katera med njimi je dobila največ glasov?

Rosana Jug Povhe je poznana tudi kot kraljica krofov. (Foto: Štajerski val)

Štiri tedenske iskre za februarsko iskro
Iskra prvega februarskega tedna je bila izjava Slatinčana Daniela Sitarja, mladega raziskovalca in doktoranda na Alma Mater Europaea – ISH ter zunanjega sodelavca in raziskovalca Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor, ki je spregovoril o vojnah in o tem, zakaj se jih moramo spominjati.
Mojca Plaznik Plavec, knjižničarka iz makolske enote Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je v drugi tedenski iskri starše spodbudila, naj skupaj z otroki berejo pravljice.
Rosana Jug Povhe, avtorica enega najbolj klikanih video receptov za krofe, je ob pustu spregovorila o prednostih kuharskega recepta, ki je posnet, v primerjavi s tistim, ki je le zapisan, ter si prav tako prislužila naziv iskre tedna.
V zadnjem februarskem tednu pa je največ vaših glasov dobila izjava Jožeta Liparja s Tinskega, podpredsednika Društva invalidov Zgornje Posotelje, ki mu je projekt "Kolesarjenje za vse" omogočil, da je po 25-ih letih spet lahko sedel na kolo. Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Zmagala je kraljica krofov
Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava Rosane Jug Povhe, ki so ji mnogi nadeli kar vzdevek kraljica krofov. Ta izjava je dobila naziv ISKRA MESECA FEBRUARJA:

Rosana Jug Povhe je februarsko iskro sicer izrekla v našem radijskem srečanju, v katerem je razkrila še marsikatero skrivnost iz kuhinje, celotno srečanje najdete TUKAJ.

Kako pa se je razveselila naziva iskre meseca, ko ji je to veselo novico sporočil Silvester Javornik?

Izjava Rosane Jug Povhe bo še enkrat na glasovanju, ko dobimo vseh 12 mesečnih isker in bo čas za izbor iskre leta 2023. Naziv ISKRA LETA 2022 pa smo slovesno razglasili in podelili prav v tem tednu, kako je bilo na dogodku, preverite TUKAJ.