maj 24, 2023

ISKRA TEDNA: Brezglutenska hrana je draga, a država ne da dodatka

Izbrali ste novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med tremi izjavami je največ vaših glasov dobila izjava, ki je poziv državi in pristojnim, naj prisluhne bolnikom s celiakijo.

Tokratna iskra tedna je poziv državi in pristojnim. (Foto: Štajerski val)

Zmagovalno iskro tedna ste med tremi finalnimi izjavami izbrali poslušalci, z glasovanjem na naši spletni strani in v našem radijskem etru.

Sladkogorčanka Majda Jurše, strokovnjakinja za pripravo brezglutenskih jedi, predsednica Slovenskega društva za celiakijo, je izpostavila problem, ker odrasle osebe s celiakijo v Sloveniji še vedno ne dobijo nobenega dodatka za nakup brezglutenske hrane, ki je nekajkrat dražja od ostale. Nekdanja medicinska sestra Majda Kramberger iz Rogatca, ki je danes izjemno aktivna upokojenka, je starejše ljudi pozvala, naj gredo v družbo in naj najdejo kakšno aktivnost, v kateri uživajo. Košarkar Nejc Strnad iz Košarkarskega kluba Podčetrtek, ki je končal 23 let dolgo športno kariero, pa podal nasvet mladim, ki želijo uspeti na košarkarskem parketu.

Največ vaših glasov je dobila izjava gostje našega radijskega srečanja Majde Jurše, ki je poziv državi, naj poleg otrok in mladih do 18. leta dodatek za nakup brezglutenske hrane prizna tudi odraslim osebam s celiakijo. Ta izjava je postala ISKRA TEDNA:

 

Ta izjava se bo potegovala še za iskro meseca maja. Nove tri finalne iskre boste lahko izbirali od petka.