marec 23, 2022

ISKRA TEDNA: Umetnost, tudi ruska, gradi mostove

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat je naziv šel rusistki Sari Špelec.

Sara Špelec je iskro tedna izrekla med predstavitvijo knjige Dežela pozabe, ki jo je prevedla iz ruščine v slovenščino. (Foto: osebni arhiv)

Med finalistkami so bile tri izjave. Direktor Mlekarne Celeia Vinko But je spregovoril o o mleku ter o pomenu slovenskega mleka, trener atletike iz Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur Rok Novak o razširjenosti rekreacije med ljudmi v naših krajih, dr. Sara Špelec, diplomirana rusistka, doktorica humanističnih znanosti in urednica spletne revije Primus pa o tem, kakšen naj bo naš odnos do ruske umetnosti v času vojne.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Sare Špelec:

Ta iskra tedna se bo potegovala tudi za naziv iskra meseca marca.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, sušilnik las, namenil Mateji Korun s Podplata. Čestitke!