april 18, 2024

Kaj je botrovalo pretepu celjskih mladostnikov?

Sedmerico sumijo štirih kaznivih dejanj

Celjski policisti so predstavili izsledke preiskave nasilja med mladostniki, ki se je v mestu zgodilo v začetku februarja. Ugotovili so, da se sedmerica nad dvema vrstnikoma ni znesla zaradi sporov, temveč zaradi zbujanja strahu in postavljanja pred ostalimi.

Do pretepa je prišlo v začetku februarja (Foto: PU Celje)

Do incidenta je prišlo v jutru 3. februarja letos. Sedem mladostnikov, od teh šest mladoletnih, je na Ljubljanski cesti fizično obračunalo z dvema mladoletnima osebama, od katerih je ena utrpela težja poškodbe, druga lažje. Policisti so ugotovili, da razlog napada niso bile medsebojne zamere, žrtvi niti nista dajali povoda za obračun: "Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki," so zapisali. Sedem nasilnežev policija sumi štirih kaznivih dejanj.

Ob tem s Policijske uprave Celje opozarjajo, da neljubi dogodek žrtvama ni prizadejal le fizičnih poškodb, temveč tudi občutek ponižanja in strahu. Dogodek označujejo kot zahrbten, zavržen in nedopusten, še naprej pa obljubljajo zaščito žrtev in ukrepanje proti storilcem (ViP)