januar 7, 2021

Mateja Bobek: Danes vem, da glasba zdravi.

Mateja Bobek, zvočna terapevtka in selfness ambasadorka v Termah Olimia, je terapevtsko moč zvoka in glasbe spoznala ob življenjski prelomnici, po hudi prometni nesreči pri svojih 21 letih. Hudo poškodovana je ležala v komi, ob klasični medicini pa so jo zdravili tudi z zvokom.
Ko se je zbudila iz kome, je bila v njej samo glasba, pravi, in od takrat jo intenzivno raziskuje, poje ter se izobražuje na področju zvočne terapije, ki jo vključuje tudi v svoje delo kot selfness ambasadorka.    

Mateja Bobek, zvočna terapevtka in selfness ambasadorka, je s seboj prinesla tudi holistične inštrumente, ki jih uporablja pri zvočnih kopelih in terapijah.

»Ko sem se po dobrih 10 dneh prebudila iz kome, nisem jokala, ampak pela. V meni je bila samo glasba in sproti sem lahko spremljala vpliv glasbe na moje počutje ter regeneracijo telesa in duha.«

Mateja Bobek, ki je bila gostja prvega letošnjega radijskega srečanja, je z nami delila svoje osebne izkušnje in znanje s področja zvočne terapije. Mateja ima tudi licenco za zvočno terapijo s himalajskimi skledami po Petru Hessu, pred kratkim pa je v sodelovanju z Minko Gantar izdala tudi USB ključek z meditativno glasbo, s holističnimi inštrumenti, ki vibrirajo na višjih frekvencah, in pozitivnimi afirmacijami. V radijskem srečanju nam je predstavila tudi holistične inštrumente, ki jih uporablja tudi pri svojem delu.
Če vas zanima, katere frekvence zdravijo, kako na nas deluje frekvenca 432 Hz, ki ji pravijo tudi frekvenca svetlobe in zakaj so v nacistični Nemčiji določili nov standard uglasitve glasbenih inštrumentov, prisluhnite Mateji Bobek v spodnjem posnetku. Z njo se je pogovarjala Greta Kokot Rajković.