oktober 4, 2023

VPOGLED: Moč novinarstva je v kakovostni vsebini

O novinarstvu in medijih, tudi lokalnih, z novim predsednikom Društva novinarjev Slovenije

Društvo novinarjev Slovenije je dobilo novega predsednika. To je postal novinar Radia Slovenija Gašper Andrinek, ki sicer prihaja iz naših krajev, s Ponikve pri Šentjurju. Z njim smo o položaju novinarjev in novinarstva v Sloveniji ter izzivih, s katerimi se mediji soočajo v sodobnem času, med drugim spregovorili v tokratnem Vpogledu.

Gašper Andrinek s Ponikve je novi predsednik Društva novinarjev Slovenije. (Foto: osebni arhiv)

Gašper Andrinek bo Društvo novinarjev Slovenije, stanovsko organizacijo z več kot 100-letno tradicijo, vodil v štiriletnem mandatu. Društvo dobro pozna, saj je v njem pred tem deloval kot podpredsednik. Kljub temu nova funkcija s seboj prinaša nove, drugačne izzive. Tudi o tem se je z njim pogovarjala Nina Slak. Spregovorila sta tudi o trenutnem položaju novinarstva v naši državi, tekmovanju tradicionalnih medijev z družbenimi oziroma družabnimi omrežji, pa tudi o pomenu lokalnih medijev, kot je naš Štajerski val. Pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku. 



Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.