maj 25, 2023

VPOGLED: Nogometaši Rogaške: v prvi ligi ne bomo kanta za nabijanje

Nogometaši Rogaške so poskrbeli za nogometno evforijo v mestu stekla in vode. Uvrstili so se v prvo slovensko nogometno ligo. Zdaj je pred njimi velik izziv - zagotoviti dovolj denarja in sestaviti konkurenčno ekipo. Pa tudi povečati nogometno zelenico. 

Veselje nogometašev Rogaške po uvrstitvi v Prvi ligi Telemach. V mestu so prvoligaški nogomet nazadnje igrali pred tremi desetletji.(Foto: FB NK Rogaška Slatina)

Članska ekipa Nogometnega kluba Rogaška je prvo mesto v 2. slovenski nogometni ligi potrdila na čisto zadnji tekmi sezone, minuli petek, z zmago v Krkšem. Že po vrnitvi v domače mesto so navijači zanje pripravili velik sprejem. Za vodstvo kluba pa časa za slavje ni prav veliko, 16. junija bo ekipa namrež že začela priprave na novo sezono. Kakšna pa bo in kakšni bodo cilji v prvoligaški druščini? Ter kako napolniti proračun, ki bo moral biti višji kot doslej? Prav tako bo treba, da bodo lahko igrali domače tekme v Rogaški, modernizirati tamkajšnji nogometni center. Sogovorniki Anje Deučman v Vpogledu so bili predsednik NK Rogaška Bojan Jeršečič, glavni trener članske ekipe Oskar Drobne in slatinski župan mag. Branko Kidrič. Prisluhnite v spodnjem posnetku. 




Slavje po preboju med prvoligaše je bilo veliko. (Foto: Štajerski val)

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.