junij 21, 2023

VPOGLED: Vroča pričakovanja zdravilišč pred poletjem

Z današnjim 21. junijem se je tudi uradno začelo poletje, z njim pa prav tako poletna turistična sezona. Nekoliko podrobneje smo se ji posvetili v tokratni oddaji Vpogled. O pričakovanjih ponudnikov zdraviliških storitev, cenah in gostih smo se pogovarjali z Iztokom Altbauerjem, predsednikom Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

V slovenskih naravnih zdraviliščih in termah so v pričakovanju vročega poletja. (Foto: Freepik)

Ob začetku letošnje poletne turistične sezone so v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), katerih člani so tudi Thermana Laško, Terme Olimia Podčetrtek, Terme Zreče in Terme Dobrna, zelo optimistični. Kot pravi direktor SSNZ Iztok Altbauer, beležijo dobro zasedenost, pričakujejo pa tudi precej rezervacij v zadnjem hipu, ki postajajo trend. V slovenska zdravilišča se v zadnjem obdobju znova bolj množično vračajo tudi tuji gostje, zlasti se, kot pravi Altbauer, prebuja italijanski trg. Kako pa je s cenami v času, ko se soočamo z vsesplošno draginjo, ter kako se v zdraviliščih spopadajo z visokimi stroški? Odgovore tudi na ta vprašanja smo poiskali v tokratni oddaji Vpogled, ki jo je pripravila Nina Slak. 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.