maj 19, 2023

Nogometašem Rogaške je uspelo – gredo v prvo ligo!

Nogometaši Rogaške so prvaki 2. Slovenske nogometne lige. Tako bodo v prihodnji sezoni del prvoligaške druščine. Zdaj bo v Rogaški Slatini treba povečati nogometni stadion.

Nogometaši Rogaške se veselijo napredovanja v prvo ligo. (Foto: FB NK Rogaška)

Pred današnjim zadnjim krogom prvenstva v 2. Slovenski nogometni ligi so imeli Slatinčani na lestvici dve točki prednosti pred drugovrščenim Aluminijem. Prvo mesto so varovanci trenerja Oskarja Drobneta potrdili z zmago v Krškem, slavili so z 2:0. Aluminij je s Krko igral neodločeno.

Nogometaši Rogaške se bodo v naslednji sezoni tako pridružili ekipam v Prvi Ligi Telemach. Prvoligaši so Slatinčani nekoč že bili, pred več kot tremi desetletji je v prvi ligi igral takratni NK Steklar.

Nogometašem bodo za izjemen uspeh čestitali na nocojšnjem sprejemu, ki bo na Evropski plaščadi v Rogaški Slatini ob 20.30 uri. 

Če bodo Slatinčani želeli tekme 1. lige igrati na domači zelenici, pa bo treba nogometni stadion v Rogaški Slatini v skladu z zahtevami Nogometne zveze Slovenije nekoliko povečati ter zgraditi še dodatne tribune. Občina Rogaška Slatina načrt in denar ima ter verjame, da bo projekt končan do začetka nove nogometne sezone. O tem smo podrobneje pisali TUKAJ. (AD)