junij 8, 2023

V Podčetrtku judoisti z vsega sveta

Podčetrtek s Termami Olimia je ta mesec evropsko središče juda. Destinacija, ki se vse bolj uveljavlja po športnem turizmu, namreč gosti niz odmevnih mednarodnih tekmovanj in dogodkov. Najprej sta na vrsti evropsko prvenstvo veteranov in evropsko prvenstvo v katah.

Na tradicionalnem evropskem pokalu, ki bo v Podčetrtku 17. in 18. junija, pričakujejo približno 300 tekmovalcev iz Evrope, Azije, Afrike in Nove Zelandije.( Foto: I feel Slovenia

Podčetrtek ta mesec gosti pet velikih mednarodnih dogodkov pod okriljem Judo zveze Slovenije. Od danes do nedelje, 11. junija, bo v večnamenski športni dvorani Podčetrtek veteransko evropsko prvenstvo, takoj zatem, 12. in 13. junija, nadaljujejo z evropskim prvenstvom v katah. Poleg teh dveh tekmovanj bodo v Podčetrtku gostili še Kodokan seminar in seminar o inkluzivnem judu. Za zaključek pa še evropski pokal pod okriljem Judo kluba Z’dežele Sankaku, ki je v Podčetrtku že kar vrsto let, napoveduje vodja organizacijskega odbora evropskih prvenstev Urška Žolnir Jugovar:


Po navedbah Žolnir Jugovarjeve so Terme Olimia skupaj z destinacijo Podčetrtek dobra lokacija za izvedbo športnih priprav in tekmovanj, saj ponujajo vse na enem mestu – od številnih prostorov za trening, do kapacitet za sprostitev in regeneracijo po tekmovanjih, animacijskih in številnih dodatnih vsebin.

Za prihodnosti slovenskega juda se ob dobrem delu judoistov in drugih akterjev, ki delujejo na področju juda, ni bati, je prepričana naša zlata olimpijka.

Na Judo zvezi Slovenije upajo, da si bo tekme v Podčetrtku ogledalo in tekmovalce s tribun podprlo čim več gledalcev. Na veteranskem evropskem prvenstvu bodo tekmovanja v večnamenski športni dvorani na ogled od 10. ure do 18. ure, vstop je prost.


Žolnir Jugovarjeva verjame, da bo tekmovanje dobro izpeljano ob podpori lokalne ekipe, župana Petra Misje in pa direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje: "Ekipa res vrhunsko dela, to je dokazala že iz preteklih let, tudi ekipa, ki jo vodita Borut Marošek in Ruslan Yankovsky in njihovi prostovoljci delajo res zavzeto in se vsi skupaj trudimo, da bomo zadovoljili želje in potrebe veteranov." 

Podčetrtek vse bolj uveljavljen kot športna destinacija
Župan občine Podčetrtek Peter Misja je pomen judo tekmovanj za njihov kraj opisal takole: "V Podčetrtku smo ena najboljših turističnih destinacij v Sloveniji. V zadnjem času pa postajamo tudi gostitelj velikih športnih in še kakšnih drugih prireditev. V lanskem letu smo gostili kar nekaj prvenstev, tudi svetovno prvenstvo v plesu, letos pa, kot veste, se pravzaprav kar nekaj nacionalnih športnih panog mudi pri nas. Nogometna zveza z malim nogometom oziroma futsalom, košarkarska zveza z žensko reprezentanco, po vašem prvenstvu mislim, da je evropsko prvenstvo v pikadu, po tem pa imamo še evropsko prvenstvo v biljardu, tako da veliko vsega tega se bo zgodilo v letošnjem letu pri nas. Vesel sem, da bomo v teh dneh gostili vas, jaz vem, da bomo dobri gostitelji in da bomo tudi z vašo pomočjo dosegli še boljšo promocijo, kot jo imamo do sedaj. Marjanu Fabjanu posebna zahvala, ker on je res že vrsto let pri nas in tudi lahko rečem, da s tem naredi zelo dobro promocijo ne samo za judo, ampak tudi za občino Podčetrtek." Več o programu judo dogajanja v Podčetrtku izveš TUKAJ. (SP)