junij 14, 2023

V Rogaški že tretjič slavil Groenewegen

Prva etapa kolesarskega spektakla – dirke Po Sloveniji – je bila dolga 190 kilometrov, za kolesarje smo lahko navijali tudi v naših krajih. Prvi je ciljno črto v Rogaški Slatini prečkal Nizozemec Dylan Groenewegen. Poglejte nekaj fotoutrinkov.

Takole so kolesarji švignili mimo Šentjurja. (Foto: Štajerski val)

Prva etapa je iz Celja vodila skozi Vojnik, Polzelo, Šmartno ob Paki, Velenje, Dobrno, Zreče, Slovenske Konjice, Šentjur, Ponikvo, Šmarje pri Jelšah in Pristavo do Rogaške Slatine, kjer je bil zaključek. Zmagovalca je po pričakovanjih dal ciljni šprint, najhitrejši je bil Nizozemec Dylan Groenewegen iz ekipe, za katero tekmuje tudi Luka Mezgec, Jayco AlUla. Zanj je to že tretja zmaga na etapi, ki se je končala v Rogaški Slatini. Najhitrejši Slovenec je bil Anže Skok na 13. mestu.

Na cilju v Rogaški Slatini je bilo tesno, zmagovalec je med drugim prejel pokal, ki so ga izdelali v Steklarni Rogaška. (Foto: Twitter Feel Slovenia) 


Takole so kolesarji pridrveli v cilj v Rogaški Slatini. (Video: FB Občina Rogaška Slatina)

Dirka, ki jo v 130 držav sveta prenaša tudi Eurosport, je ob ceste privabila precej navijačev, v marsikaterem kraju so ob tem pripravili posebne sprejeme in navijaške točke. Nekaj fotoutrinkov poglejte v spodnji fotogaleriji.


Tole formacijo so pripravili pri Osnovni šoli Dramlje, lepo je bila vidna s helikopterja, ki je spremljal dirko. (Video: FB OŠ Dramlje)


Mi smo dirko, ki je tudi izjemno velik logistični zalogaj, smo spremljali v Šentjurju. (Video: Štajerski val)

Tudi jutrišnja etapa bo po našem delu države. Dolga bo nekaj več kot 160 kilometrov, start bo v Žalcu, cilj pa v Ormožu. Med drugim boste kolesarsko karavano lahko spremljali ob cestah v občinah Celje, Štore, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Rogatec. Zaradi dirke bodo občasne popolne zapore cest, predvideno časovnico najdete TUKAJ. (AD)