marec 1, 2019

Zakaj se občina še ne bo selila v Šmarski hram?

Znameniti Šmarski hram dobiva novo podobo, danes je v njem vrata že odprla kavarna. V objekt se je spomladi nameravala vseliti tudi šmarska občinska uprava, a se bo selitev zaradi revizije nakupa prostorov zamaknila v poletni čas. Stanovanja, ki bodo tudi v objektu, naj bi bila vseljiva še ta mesec.

Selitev občine v ta objekt bo mogoče šele po opravljeni reviziji postopka nakupa in opremi prostorov. (Foto: Radio Štajerski val)

Župan Čakš: Selitev občine spomladi je iluzija
Po več desetletjih propadanja je Šmarski hram, ki je bil nekoč zelo priljubljena točka Šmarčanov, poleti 2017 začelo prenavljati domače podjetje Latis. V obnovljenem objektu bodo stanovanja in več poslovnih prostorov. V pritličju je vrata že odprla kavarna, ostali prostori pa še samevajo. Stavba bo tudi novo domovanje šmarske občinske uprave. "Prostori občinske uprave so končani in imajo uporabno dovoljenje, tako so pripravljeni za vselitev," so nam sporočili iz podjetja Latis. A po besedah novega šmarskega župana Matije Čakša selitve še ne bo. Čakš je namreč ob nastopu funkcije zahteval revizijo celotnega projekta nakupa novih poslovnih prostorov. Revizorka je občini pred podpisom pogodbe prevzema novih občinskih prostorov naložila ureditev treh večjih formalnih obveznosti:

 

Že naslednji teden naj bi občina objavila razpis za opremo novih prostorov. Selitev v nove občinske prostore spomladi bi bila iluzija, pravi Čakš, ki selitev napoveduje šele v času poletnih počitnic. Nakup dobrih tisoč kvadratnih metrov površin bo občino stal dober milijon evrov in pol. V približno 3 tisoč kvadratnih metrov velikem objektu bodo poleg občinskih tudi poslovni in stanovanjski prostori. "Stanovanja so gotova, urejamo le še dokumentacijo. Predvidevamo, da bo vselitev možna v tem mesecu. Stanovanj je prodanih deset, na voljo so le še štiri. Od poslovnih prostorov sta na prodaj le še dva v velikosti okoli 70 kvadratnih metrov," so nam sporočili iz podjetja Latis. (SP)

Takšen je bil Šmarski hram, ki je dolga leta kazil podobo središča Šmarja pri Jelšah. (Foto: Štajerski val) 

Povezani prispevki:
NA MESTU ŠMARSKE OBČINE PARKIRIŠČA?
ŠMARSKI HRAM PRENOVLJEN DO KONCA OKTOBRA
KONEC PROPADANJA ŠMARSKEGA HRAMA
 
ŠMARSKA OBČINA SE BO SELILA V ŠMARSKI HRAM

Galerija slik