september 29, 2018

V Žalcu Juriš na Hmezad in Savinjski oktoberfest

Sobota bo v Žalcu zelo živahna, obetata se kar dva zanimiva dogodka. Začeli bodo športno, s tekom na najvišjo stavbo v Savinjski dolini, nato pa nadaljevali na zdaj že tradicionalnem Oktoberfestu pri Fontani piv Zeleno Zlato.

V Žalcu pričakujejo, da bo do konca oktobra, ko bo zaprla pipe, skupaj v vseh treh letih prodanih več kot 140.000 kozarčkov za degustacijo. To pomeni, da so pipe doslej natočile že 70.000 litrov piva. Kar precej ga bodo tudi danes, ko bo pri fontani tretji Oktoberfest. (Foto: FB Fontana piv Zeleno zlato)

Najprej šport ...
Po zgledu velikih svetovnih mest so se tudi v Žalcu odločili da organizirajo prvi tek na vrh najvišje stavbe v Savinjski dolini. Najbolj zagreti bodo tekli na industrijsko stavbo, stolpnico Hmezad, ki je visoka slabih 55 metrov, ima 15 nadstropij, do vrha pa vodi 241 stopnic. Juriš na Hmezad, kot so ga poimenovali, bo zahtevnejši, saj se bodo tekači na vrh podali z vrečami hmelja. Podrobneje o dogodku, prisluhnite v spodnjem posnetku, kjer se je z Lucijanom Tominškom iz Tekaškega društva Savinjčan pogovarjal Kristijan Šmid.

... nato zabava
Tekači in vsi navijači se bodo lahko popoldne spočili in okrepčali pri Fontani piv Zeleno zlato, kjer bo danes vse v znamenju tretjega Savinjskega Oktoberfesta. Najprej se bo jesenska zabava ob 14. uri začela za najmlajše, ki bodo lahko uživali v plesu, animacijah in različnih nagradnih igrah. V nadaljevanju sledi hmeljarski likof, s katerim bodo hmeljarji iz Savinjske doline zaključili letošnje obiranje hmelja, nato bodo na Savinjskem Oktoberfestu na svoj račun priši še odrasli. Tudi zanje so pripravili zanimive nagradne igre, tekmovanje v pitju piva in poznavanju piva in še kaj. O dogajanju v spodnjem posnetku prisluhnite Sabini Palir iz Zavoda za kulturo, turizem in šport Žalec. (NS)