april 21, 2020

Poletnih počitnic še ne odpovedujte

Gotovo je že, da letošnjih prvomajskih počitnic ne bomo mogli preživeti v tujini. Je pa še vprašanje, ali jih bomo morali v svoji občini ali bomo lahko šli na drug konec Slovenije. To bo odvisno od nadaljnjih ukrepov Vlade. Kaj pa poletni dopust?

Bodo prizori letošnjega poletja takšni kot minula leta ali pa bodo plaže samevale? To je še prezgodaj napovedati. (Foto: Štajerski val)

V turističnih agencijah precej zvonijo telefoni. Veliko je vprašanj, konkretnih odgovorov pa bolj malo. Kakšen bo naš poletni dopust, bo odvisno od uspešnosti zajezitve epidemije novega koronavirusa. Ne le v Sloveniji, pač pa tudi v tujini. A ostanimo optimistični, ni še čas za odpovedi rezervacij, ki ste jih morda sklenili že pred epidemijo. Miha Širca iz turistične agencije Kompas ob tem pravi, da prejemajo že tudi nekaj novih rezervacij, tako za poletje kot za jesen. Kako pa je s povračilom denarja ob morebitni odpovedi rezervacije? In kam, če bodo vrata tujine ostala zaprta? O tem in še čem je Miho Širca povprašala Katja Žolgar: