april 3, 2023

Ob kavi o spanju - ste sova ali škrjanec?

DRUGA JUTRANJA KAVA V tokratni ponedeljkovi rubriki smo spregovorili o spanju, ki mu je letos posvečen prihajajoči svetovni dan zdravja, 7. april. Veliko zanimivega nam je povedala dr. Barbara Gnidovec Stražišar, strokovnjakinja za spanje iz Splošne bolnišnice Celje.

Spanju smo posvetili tokratno ponedeljkovo rubriko. Veliko zanimivega nam je povedala dr. Barbara Gnidovec Stražišar, strokovnjakinja za spanje iz Splošne bolnišnice Celje.

Ta petek bomo obeležili svetovni dan zdravja, ki je letos posvečen dejavnosti, ki jo, sploh odrasli, premalo cenimo. To je spanje. O spanju sta se Lovro in Davor to jutro pogovarjala z zdravnico, strokovnjakinjo za spanje, dr. Barbaro Gnidovec Stražišar, ustanoviteljico in vodjo edinega slovenskega Laboratorija za motnje spanja otrok in mladostnikov, ki deluje v Splošni bolnišnici Celje. Marsikaj zanimivega o spanju nam je zaupala, med drugim je spregovorila o pomenu spanja za naše zdravje, o tem, koliko moramo spati odrasli, mladostniki in otroci, kako doseči kakovosten spanec in kako nanj vpliva digitalna tehnologija. Tudi o spanju otrok smo spregovorili. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)