junij 26, 2023

Dragan Kovačić: Od malih nog sem vedel, da bom zdravnik

DRUGA JUTRANJA KAVA V ponedeljkovi rubriki smo tokrat gostili direktorja Splošne bolnišnice Celje, zdravnika Dragana Kovačića, ki so mu pacienti v akciji Moj zdravnik pred kratkim podelili naziv moj kardiolog leta. Ob kavi smo klepetali o marsičem, tudi o težavah, v katerih je slovensko zdravstvo, in o lepših stvareh, novostih v celjski bolnišnici.

Pri drugi jutranji kavi se nam je tokrat pridružil direktor Splošne bolnišnice Celje Dragan Kovačić, zdravnik, ki je pred kratkim prejel naziv moj kardiolog leta.

Dr. Dragan Kovačić je kardiolog v Splošni bolnišnici Celje, od aprila letos, ko je še Vlada prižgala zeleno luč, je tudi direktor celjske bolnišnice s polnimi pooblastili. Pred kratkim so mu pacienti, bralci revije Viva, medcina & ljudje podelili še naziv moj kardiolog leta. Pravi, da mu to priznanje ogromno pomeni: "Nagrade, ki jih dobiš od strokovne javnosti, so odvisne od strokovnih dosežkov, člankov ... Tu pa gre za nagrado ljudi. Ne smemo pozabiti, da je naš poklic namenjen ljudem. In ko te ti ljudje pohvalijo, je to neke vrste življenjsko priznanje, ki ga nisem pričakoval in sem zanj neskončno hvaležen." O marsičem je to jutro tekla beseda. Davor in Nina sta dr. Kovačića povprašala tudi o aktualnih temah v zdravstvu, denimo čakalnih dobah in o bolnišnični novogradnji, ki jo nestrpno čakajo v celjski bolnišnici. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)