februar 20, 2023

Denar od Pahorjeve katrce: Inštitut zlata pentljica bo ustanovil katrin sklad

DRUGA JUTRANJA KAVA Nekdanji predsednik Borut Pahor je s prodajo svojega avtomobila katrca iztržil 60.000 evrov. Ves denar je šel v dobrodelni namen, podaril ga je Inštitutu zlata pentljica ter društvu Junaki 3. nadstropja, oba pomagata otrokom, ki se borijo z rakom. Ob drugi jutranji kavi smo spregovorili s prokuristko Inštituta zlata pentljica Katarino Hafner, sicer tudi mamico najstnice Hane, ki je imela možganski tumor.

Katarina Hafner je bila gostja naše ponedeljkove druge jutranje kave, o dobrodelni gesti nekdanjega predsednika Pahorja in raku pri otrocih smo se pogovarjali.

nekdanji predsednik republike je projekt poimenoval »Katra za dober namen«. Na dražbi je najvišjo ceno za avto, letnik 1991, ponudila družina Fratar s Koroške, zanjo je plačala 60.000 evrov – to je tudi najvišji znesek, za katerega so kjerkoli v svetu doslej prodali avto Renault 4.

Pahor je zbrani denar razdelil dvema dobrodelnima organizacijama, ki združujeta in pomagata otrokom z rakom ter njihovim družinam. Slovesno jima je donacijo predal na sobotnem dogodku na Vranskem. Kako je bilo in za kaj bo Inštitut zlata pentljica namenil denar, sta se Lovro in Davor ob današnji drugi jutranji kavi pogovarjala s prokuristko Inštituta zlata pentljica Katarino Hafner. Tudi o svoji izkušnji boja z rakom je spregovorila, njena hči Hana ima namreč možganski tumor. Prisluhnite v spodnjem posnetku:




"Danes ko je katra prešla v last družine Fratar, smo se srečali vsi, ki smo tako ali drugače pomagali otrokom z rakom, glavne zvezde pa so bili prav otroci, ki znova in znova presenetijo s svojo življenjsko močjo," je Borut Pahor zapisal po dogodku, ki je bil v soboto na Vranskem. (Foto: Twitter Borut Pahor)