februar 13, 2023

Mladi zdravniki gredo v Kenijo, kaj jih tam čaka?

DRUGA JUTRANJA KAVA Štirje mladi zdravniki in ena zobozdravnica se aprila odpravljajo na medicinsko-humanitarno odpravo v Kenijo. Kaj vse jih tam čaka in kako jim lahko pomagate tudi vi, smo ob drugi jutranji kavi spregovorili z dvema članoma odprave.

Jana Gulin in Valentin Urlep sta o odpravi v Kenijo spregovorila z Nino in Lovrom. (Foto: Štajerski val)

V okviru humanitarno-medicinske odprave se mladi zdravniki in zobozdravnica odpravljajo v majhno kenijsko vasico Majiwa. »Lokalno prebivalstvo se večinoma preživlja s poljedelstvom. Živijo v hiškah iz slame. V vasi ni urejenih sanitarij ali tekoče vode. Najbližja večja zdravstvena ustanova pa se nahaja 2 uri stran,« pravijo. Tako bodo 3 mesece živeli življenje, povsem drugačno od našega. Glavni cilj pa je pomagati tamkajšnjim prebivalcem z osnovno zdravstveno oskrbo.

V Afriki bodo delali prostovoljno, lahko pa jim pot tja ter bivanje in tudi zagotovitev medicinskega materiala pomagate omogočiti tudi vi, prostovoljni prispevek lahko donirate TUKAJ, kjer izveste tudi več o odpravi.


Jana in Valentin, mlada zdravnika, ki odhajata na humanitarno medicinsko odpravo v Kenijo.

Na Štajerskem valu smo na drugi jutranji kavi o humanitarno-medicinski odpravi v Kenijo spregovorili z Jano Gulin s Pariželj in Valentinom Urlepom, ki pravkar končuje pripravništvo v celjski bolnišnici. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku: