januar 24, 2022

Poskusa umora v Poljčanah osumljen Rogatčan

Iz mariborske policijske uprave so sporočili, da so preiskali kaznivo dejanje poskus umora, ki se je v nočnih urah zgodil v nedeljo pred tednom dni. Ugotovili so identiteto moškega, ki je večkrat zabodel 24-letnega moškega iz Poljčan. Storilec je iz Rogatca.

Poskusa umora v Poljčanah je osumljen 24-letni moški iz Rogatca. (Foto: Pixaby)

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so bili o poskusu umora na območju Poljčan obveščeni okoli pol dvanajstih zvečer, v nedeljo 16. januarja. Ugotovili so, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel. Preiskavo so nato prevzeli kriminalisti Policijske uprave Maribor. „Oškodovanca je v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili. V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku odvzeli prostost,“ so sporočili z mariborske policijske uprave.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem. Za storjeno kaznivo dejanje osumljencu grozi najmanj 15 let zapora, 20-letnica, ki ga je napeljala k dejanju, pa je trenutno v hišnem priporu. (NS)