julij 16, 2021

V celjski bolnišnici znova obiski, a z omejitvami

Z jutrišnjim dnem bodo v Splošni bolnišnici Celje znova delno dovoljeni obiski hospitaliziranih bolnikov. Pri tem bodo, kot so sporočili, obiskovalci morali upoštevati določene pogoje in omejitve. Katere in kakšno je sicer trenutno stanje v bolnišnici?

Bolniki, ki so v bolnišnici hospitalizirani več kot 7 dni, bodo od jutri lahko znova imeli obiske. (Foto: SB Celje)

V Splošni bolnišnici Celje od sredine junija nimajo hopitaliziranih bolnikov s koronavirusom, sprejemata jih le klinična centra v Ljubljani in Mariboru, celjska bolnišnica tako trenutno ni covid bolnišnica. Kljub temu, po besedah direktorice Margarete Guček Zakošek veliko pozornosti in skrbi namenjajo zaščitnim ukrepom, da virus ne bi vdrl v bolnišnico. Obiske hopitaliziranih bolnikov tako jutri sproščajo delno, z določenimi omejitvami. Razlaga:



Obiskovalci lahko v bolnišnične prostore vstopajo od ponedeljka do petka skozi vhod št. 1, v soboto, nedeljo ali na praznik pa skozi vhod št. 6. Vse dni v tednu sta za obiskovalce odprta vhoda št. 9 za obisk Ginekološko-porodniškega oddelka ter vhod št. 14 za obisk Otroškega oddelka in Otroškega oddelka kirurških strok. Svoj vhod ima tudi Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Podrobneje si lahko o sprostitvi obiskov preberete TUKAJ. V celjski bolnišnici sicer skušajo v tem času, ko niso covid bolnišnica, nadoknaditi odpadle specialistične preglede in posege, a Guček Zakoškova pravi:

Številni Slovenci te dni uživajo na dopustu, skušajo odmisliti vsakdan, povezan s koronavirusom, vendar pa direktorica poziva, naj ne pozabijo na zaščitne ukrepe:

(NS)