april 18, 2024

V Laškem vendarle do povečanja zdravstvenega doma

Naložba, vredna več kot 4 milijone evrov

Zdravstveni dom Laško bo po dolgoletnih težavah s prostorsko stisko vendarle dobil prizidek. Na laški občini so dopoldne podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem del.

Zdravstveni dom bodo širili na obstoječe parkirišče. (Foto: Štajerski val)

»Gradnja prizidka Zdravstvenega doma Laško je zgodba, ki ima že kar dolgo brado,« je pred podpisom pogodbe dejal župan Marko Šantej. Zdaj je naložba vendarle tako daleč, da bodo kmalu zabrneli stroji. Šantej ob temo pomenu širitve doma razlaga:


Laški župan Marko Šantej in direktori podjetja GES Jože Hartl. (Foto: Štajerski val)

Tudi v. d. direktorice Zdravstvenega doma Laško Janja Knapič je ob podpisu pogodbe dejala, da je prizidek pomemben tako za paciente kot zaposlene. Prav tako da bo omogočal nadaljnje širjenje programov doma.

Kaj vse pa bo v novih prostorih?


Vhod v zdravstveni dom bo odslej na drugi strani objekta. (Foto: Štajerski val)

Laški zdravstveni dom bodo povečali na obstoječe parkirišče, zato so za parkiranje našli novo rešitev. Župan Marko Šantej pravi:

Zaradi gradnje večjih logističnih težav za paciente ne pričakujejo, bodo pa prestavili vhod v zdravstveni dom, ki bo odslej na drugi strani objekta.  

Parkirišče, odslej namenjeno obiskovalcem zdravstvenega doma, na njem je parkiranje omejeno na največ 2 uri. (Foto: Štajerski val)

Prizidek k zdravstvenemu domu bo gradilo podjetje GES, naložba bo po načrtih končana do konca prihodnjega leta. Ocenjena je na več kot štiri milijone evrov, pri čemer bo ministrstvo za zdravje prispevalo dober milijon, preostanek zagotavlja občina, medicinsko opremo pa bo kupil zdravstveni dom. (AD)


V. d. direktorice Zdravstvenega doma Laško Janja Knapič, laški podžupan Marjan Mačkošek, župan Marko Šantej in direktor podjetja GES Jože Hartl. (Foto: Štajerski val)