marec 16, 2023

V Šentjurju novost - ultrazvočni center

Storitve so samoplačniške

Šentjur je dobil ultrazvočni center UZ medicina. Ambulanto so včeraj odprli v prostorih objekta Fermedis. Storitve so trenutno samoplačniške, prizadevali pa si bodo pridobiti tudi koncesijo.

Petra Mrkša je specialistka radiologije, ki dela tudi v celjski bolnišnici in v Medical centru Rogaška. (Foto: Štajerski val)

Ultrazvočni center UZ medicina je zasebna ambulanta specialistke radiologije, Slatičanke Petre Mrkša. Ambulanta je v prostorih objekta Fermedis, tik ob šentjurskem zdravstvenem domu, dosegljivi pa so na številki 040 550 705. Med preiskavami, ki bodo na voljo, Petra Mrkša našteva:

Prav tako bo v novem šentjurskem centru UZ medicina tudi gastroenterološka ambulanta.

Vse storitve so trenutno sicer samoplačniške, si pa bo Mrkša, kot pravi, prizadevela tudi za pridobitev koncesije. Ta bo dobrodošla tudi za Zdravstveni dom Šentjur, direktorica Melita Tasić Ilić je ob odprtju ambulante dejala:

Direktorica zdravstvenega doma ob tem poudarja, da je pridobivanje koncesij zelo dolgotrajen proces, zato ni mogoče napovedati, kdaj jo bodo lahko pridobili.

Župan občine Šentjur Marko Diaci, radiologinja Petra Mrkša in direktorica Zdravstvenega doma Šentjur Melita Tasić Ilić v novi ultrazvočni ambulanti.

Novost na področju zdravstvenih storitev v Šentjurju je pozdravil tudi šentjurski župan Marko Diaci:

Novost v Šentjurju je tudi Center za duševno zdravje odraslih, ki pa je zavarovancem na voljo brezplačno in brez napotnice. Na Štajerskem valu smo ga podrobneje predstavili v oddaji Vpogled. (AD)