maj 31, 2023

Šentjur: novi prostori za fizioterapijo in center za duševno zdravje

Danes so v Šentjurju slavnostno odprli nove prostore Centra za duševno zdravje odraslih. Ta deluje pod okriljem in v stavbi Zdravstvenega doma Šentjur, ki s centrom zdaj nudi pomoč polnoletnim osebam, ki se znajdejo v duševni stiski. Nove prostore je dobila tudi fizioterapija. 

Novi prostori fizioterapije (Foto: Štajerski val)

Center v Šentjurju sicer deluje že od lanskega avgusta, a doslej ni imel lastnih prostorov. Te je Občina Šentjur zagotovila v nekdanjih prostorih banke, v pritličju stavbe Zdravstvenega doma Šentjur. Osebam z duševnimi težavami sta na voljo dve ambulanti psihologinj, ambulanta psihiatra, prav tako v sklopu investicije zagotovili administratvno pisarno, sestrsko sobo, pisarno za socialno delavko in delovnega terapevta ter sobo za posege. Direktorica zdravstvenega doma Melita Tasić Ilić:

Za obravnavo pa ob tem ni potrebno imeti napotnice. Ob tem poudarja, da je pomembno pomoč poiskati pravočasno:

Zdravstveni dom Šentjur, katerega ustanovitelj je šentjurska občina, je z 372.000 evrov vredno investicijo pridobil tudi nove prostore za fizioterapijo in s tem dodatno skrajšal čakalne dobe na tem področju.

O Centru za duševno zdravje odraslih in motnjah duševnega zdravja smo s terapevtom Janom Čatrom nedavno spregovorili v oddaji Vpogled, ki ji lahko prisluhnete na povezavi. (ViP)

Galerija slik