marec 24, 2023

Zdravnika Kovačić in Komadina direktorja celjske bolnišnice

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na današnji seji imenovali direktorja in strokovnega direktorja tretje največje bolnišnice v državi. Funkciji so zaupali zdravnikoma Draganu Kovačiću in Radku Komadini, ki sta ju že zdaj opravljala kot vršilca dolžnosti.

Splošna bolnišnica Celje je največja zdravstvena ustanova v Savinjski regiji. (Foto: Štajerski val)

»Za prosto delovno mesto direktorja sta na razpis prispeli dve pravilni in popolni vlogi, za prosto delovno mesto strokovnega direktorja pa ena. Potem, ko so vsi kandidati svetnikom predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbrali direktorja in strokovnega direktorja,« so po seji sveta zavoda sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

Kardiologa Dragana Kovačića in travmatologa Radka Komadino so svetniki za mesti direktorja in strokovnega direktorja potrdili soglasno, mora pa direktor zdaj dobiti še soglasje Vlade. Po informacijah časnika Delo se je za mesto direktorja sicer potegoval še podjetnik Rafko Medved.

dr. Dragan Kovačić, dr. med., in prof. dr. Radko Komadina, dr. med. (Foto: SB Celje)  

Tako Kovačić kot Komadina sta že od lanskega novembra, ko je svet zavoda – po hudi napaki zamenjave identitete dveh pacientov v urgentnem centru – razrešil dotedanja direktorja in strokovnega direktorja Aleksandra Svetelška in Franca Vindišarja, opravljala funkciji kot vršilca dolžnosti direktorja oz. strokovnega direktorja. (AD)

Povezani prispevki: 
CELJSKA BOLNIŠNICA: SVETELŠEK IN VINDIŠAR RAZREŠENA
SVOJCI UMRLIH ZAMENJANIH PACIENTOV SI ŽELIJO MIRU 
MINISTRSTVO Z OVADBO NAD VODSTVO CELJSKE BOLNIŠNICE
BOLNIŠNICA PREDSTAVILA INTERNI NADZOR, DIREKTORJA OSTAJATA 
ZAMENJALI PACIENTA, VODSTVO BOLNIŠNICE PONUDILO ODSTOP