Rudi Čajavec častni občan Celja

06.04.2016

Rudi Čajavec, upokojeni celjski zdravnik in priznani strokovnjak s področja medicine dela, prometa in športa

Novi častni občan Celja je Rudi Čajavec, upokojeni zdravnik in priznani specialist medicine dela, prometa in športa. Rudi Čajavec je v Celju postavil temelje za še danes izjemno uspešen oddelek Medicine dela, prometa in športa v Zdravstvenem domu Celje.

Rudi Čajavec je v svoji dolgoletni karieri bil zdravnik bivše jugoslovanske atletske reprezentance, nato slovenske atletske reprezentance, pa tudi rokometnega kluba Pivovarne Laško. Od leta 2008 je bil zdravnik slovenske olimpijske reprezentance. Sodeloval je na OI v Sydneyu, Pekingu in Londonu, pa tudi na mnogih svetovnih in evropskih prvenstvih, univerzijadah ter mediteranskih igrah. S sodelavci je izdal obširno knjigo z izbranimi poglavji Medicina športa.

Rudi Čajavec je upokojeni zdravnik, specialist medicine dela, prometa in športa, petnajsti častni občan Celja. Naslov častnega občana Rudija Čajavca pomeni poklon njegovemu delu in dosežkom, s katerimi je trajno zaznamoval razvoj medicine dela, prometa in športa v Celju in širše, nagrada za prispevek k izobraževanju mnogih generacij zdravnikov specializantov ter za dolgoletno pomoč kot rokometni klubski in reprezentančni zdravnik.

Rojeni Zagrebčan je najprej nameraval študirati nuklearno fiziko, a ga je oče, doktor prava, nesojeni zdravnik, prepričal za študij medicine. V Celje je prišel leta 1973 in ob delu v Zagrebu opravil podiplomski študij športne medicine, nato še medicine dela in tako postal prvi specialist medicine dela, prometa in športa.

Leta 2012 je prejel častno listino Olimpijskega komiteja Slovenije, na celjski podelitvi Športnika leta januarja letos pa še posebno priznanje za podporo celjskemu športu. Tanja Jurjec se je z njim srečala pred občinskim praznikom MO Celje, ko mu bodo podelili še naslov častnega občana. Danes upokojeni zdravnik Rudi Čajavec je medicini predan s srcem in dušo, saj še vedno pro bono pomaga v Zdravstvenem domu Celje, kjer je bil zaposlen 43 let. Priznanje občine bo tako prejel za življenjsko delo v medicini dela, prometa in športa, prispevek k izobraževanju specializantov ter dolgoletno delo kot rokometni klubski zdravnik in reprezentančni zdravnik. Posnetek radijskega srečanja z Rudijem Čajavcem v spodnjem posnetku. (UR)

Častni občan Celja Rudi Čajavec v radijskem srečanju 1. DEL

Častni občan Celja Rudi Čajavec v radijskem srečanju 2. DEL

Častni občan Celja Rudi Čajavec v radijskem srečanju 3. DEL
Vreme v naših krajih

Štajerski val v sliki