Kristalni Triglav v Podčetrtek

18.10.2015

Ob podelitvi nagrade. Direktor Term Olimia Florjan Vasle, predsednik Društva novinarjev Slovenije Drago Bulc in župan Podčetrtka Peter Misja.

Občina Podčetrtek in Terme Olimia sta prejeli prestižno priznanje Društva turističnih novinarjev Slovenije – nagrado Kristalni Triglav. Prislužili sta si ga za vrhunske dosežke v slovenskem turizmu.

Uspeh odraz odličnega sodelovanja
Po navedbah Društva turističnih novinarjev FIJET Slovenija sta "nagrajenca najboljši odraz trditve, da v turizmu resnično uspejo samo tisti, ki med seboj dobro sodelujejo. V celovito ponudbo celotnega jugovzhodnega Kozjanskega in Obsotelja sta nesebično povezala prav vse turistične dejavnike, na do nedavnega na splošno, predvsem pa turistično, nerazvitega dela Slovenije."

Tudi regijsko in čezmejno povezovanje
V obrazložitvi nagrade turistični novinarji ugotavljajo, da so Terme Olimia, nekdaj Atomske toplice, kot eno redkih turističnih podjetij že zelo zgodaj prepoznale pomen sodelovanja s širšo okolico in tako so v svojo ponudbo vključevale vse okoliške turistične ponudnike ter vseskozi tvorno sodelovale z lokalnim turističnim društvom. Z nastankom Občine Podčetrtek se je po oceni društva sodelovanje znotraj območja še poglobilo. Pohvalno je tudi širše povezovanje z Deželo Celjsko, zaradi odličnega sodelovanja s Hrvaško pa Podčetrtek izpostavljajo tudi kot dober primer čezmejnega turističnega povezovanja.

Kakovostna infrastruktura 
Zgledno sodelovanje se, kot opažajo v Društvu turističnih novinarjev Slovenije, odraža v zelo hitrem razvoju, pri čemer naj bi bila Občina Podčetrtek pri črpanju evropskega denarja med najuspešnejšimi občinami v Sloveniji. V termah so prav s pomočjo evropskega denarja zgradili najsodobnejše hotele, bazene, zdraviliško infrastrukturo ter športno dvorano, kar je temelj kakovostne turistične ponudbe. Z mrežo kolesarskih stez in pešpoti so se povezali z okoliškimi kraji in s turističnimi znamenitostmi. Turistični utrip v občini so popestrili še z odmevnim, tudi mednarodnim prireditvenim programom. Ob tem po mnenju turističnih novinarjev niso pozabili niti na ureditev domačij in krajev ter njihove okolice.

Priznanje za vrhunske uspehe v slovenskem turizmu je Društvo turističnih novinarjev FIJET Slovenija letos podelilo že petič. Nagrado, pet kilogramov težko skulpturo Triglava, so izdelali v Steklarni Rogaška. (SP)
Štajerski val v sliki