januar 23, 2024

Občina Rogatec širi vaško-gasilski dom Donačka Gora

Občina Rogatec želi z izgradnjo prizidka vaško-gasilskega doma Donačka Gora izboljšati infrastrukturo v lokalni skupnosti. V gasilskem društvu se namreč soočajo s prostorsko stisko, večjega in sodobnejšega doma pa bi bili v času prireditev veseli tudi krajani. Za projekt je zagotovoljenih 220 tisč evrov.

Gradbena dela na prizidku bodo končana spomladi, sledila bo še notranja ureditev prostorov. (Foto: PGD Donačka gora)

Nova prireditvena dvorana, garaža in več
Gradnja prizidka vaško-gasilskega doma Donačka Gora je letos v polnem zamahu. Po besedah predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Donačka Gora Jožeta Podhraškega bodo v novem prizidku pridobili garažo za gasilsko vozilo in večjo prireditveno dvorano. Poleg tega načrtujejo novosti, kot so nove sanitarije, sejna soba in kuhinja, ki bodo prav tako dostopne invalidom. Gradbena dela napredujejo, in glede na optimistične napovedi Podhraškega naj bi bila končana že spomladi.

Podhraški prav tako poudarja, da si želijo notranjo opremo prostorov urediti do konca leta. Finančna podpora za projekt prihaja v celoti iz občinskega proračuna občine Rogatec in znaša približno 220 tisoč evrov. Z zastavljeno naložbo se občina zavezuje k izboljšanju pogojev za delo gasilcev ter spodbujanju različnih prireditev in dejavnosti v lokalni skupnosti. Kako poteka gradnja prizidka, preverite v spodnji fotogaleriji. (tekst:SP, foto:PGD Donačka Gora)

Galerija slik