junij 20, 2023

Občina Rogaška spet srečna dobitnica davka od iger na srečo!

V žrebanju Lota 11. junija je padla sedmica, vredna 500.000 evrov. Listek je bil vplačan v Rogatcu. Kmalu so začele krožiti govorice, da je srečni občan oziroma občanka iz sosednje občine Rogaška Slatina. Danes nam je to potrdil tudi slatinski župan, saj je občina že prejela davek od dobitka.

Zdaj je jasno, da je bil srečni dobitnik glavnega dobitka v igri Loto Slatinčan. (Foto: Pixabay)

Do davka od dobitka iger na srečo je upravičena občina, v kateri ima dobitnik stalno prebivališče. V primeru tokratne sedmice je davka 75.000 evrov. Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič nam je potrdil, da je srečnež resnično iz njihove občine, saj je ta na svoj račun denar že prejela. Ob tem je dejal, da denarja, ker ne gre za tako zelo visok znesek, ne bodo namenili izključno za izvedbo točno določenega projekta, uvrstili so ga v integralni del proračuna, porabili ga bodo po potrebi. 

Slatinčani lani že dobili 1,6 milijona evrov
Ob tem spomnimo, da je občina Rogaška Slatina lani prejela že davek od Eurojackpota, in sicer kar 1,6 milijona evrov evrov. Eden od občanov je namreč osvojil skoraj 11 milijonov evrov. Za kaj nameniti denar, so povprašali občane – z anketo. Največ jih je glasovalo za gradnjo bazena. Občinski svet je projekt uvrstil v načrt razvojnih programov, a še na isti seji večino denarja nato prerazporedil na drug projekt – modernizacijo nogometnega centra, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ. V nogometnem centru zdaj že brnijo stroji, naložba pa bo omogočila, da bo članska ekipa nogometnega kluba Rogaška, ki se je uvrstila v prvo slovensko ligo, tekme lahko igrala na domači zelenici. Več o tem lahko preberete TUKAJ. (AD)